Sök
181129 Brynäs Robert Kousal har ont under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Brynäs 29 november 2018 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89 …
SHL

Spelade efter smällen för en vecka sedan – visade hjärnskaknings-symptom igår

Brynäs forward Robert Kousal tvingades utgå i gårdagens match mot Linköping. Nu berättar klubben att det var en smäll mot huvudet från en tidigare match som gjorde sig påmind.

Det var förra torsdagenmot Frölunda som Robert Kousal fick en smäll i mot huvudet i den andra perioden. Han utgick men var tillbaka till den tredje.
— De kollade honom i samband med smällen, efter matchen och igen på lördagen, berättar Brynäs tillförordnade sportchef Andreas Dackell till klubbens hemsida.

Kousal spelade match i lördags och fanns även med från start i gårdagens möte mot Linköping. Men han plockades av efter att ha uppvisat hjärnskakningssymptom som troligtvis härrör sig från smällen i förra veckan.
— Vi kommer att ta lärdom av det här. Vi prioriterar alltid människan och kommer se över hur vi ska undvika sånt här i framtiden. Vi sätter honom på en dubbel hjärntrappa nu, säger Dackell.

Kousal lär nu alltså bli borta ett bra tag.

Den här artikeln handlar om: