Sök
Dec 6, 2018; Pittsburgh, PA, USA; Pittsburgh Penguins captain Sidney Crosby (87) skates past the bench after scoring a third period goal against the New York Islanders at PPG PAINTS Arena. Mandatory Credit: Philip G. Pavely-USA TODAY Sports …
Nyheter

Stjärnorna briljerade i Pittsburghs kross: ”Han är speciell”

Pittsburgh Penguins körde över New York Islanders med 6–2 i natt. Bakom segern låg lagets stjärnor, där bland annat den amerikanske forwarden Phil Kessel stod för två mål och två assist.

Med Robin Lehner borta på grund av en skada fick tyske Thomas Greiss chansen i kassen för New York Islanders i natt. Det kunde ha gått bättre för den OS- och VM-meriterade målvakten, om man säger så.

Efter två spelade perioder hade Greiss tvingats hämta pucken ur nätmaskorna fem gånger på 21 skott och fick således se sig själv utbytt lagom till den tredje periodens start. Mycket av Greiss olyckliga insats kan tillskrivas Pittsburghs stjärnor, som visade prov på högklassiga insatser i 6–2-segern.

SVENSKEN UTGICK SKADAD

Phil Kessel blev hemmalagets bästa poängplockare i nattens match då han stod för två mål och två assist. Lagets lagkapten Sidney Crosby noterades för tre poäng (1+2) medan stjärnbacken Kris Letang sköt två mål för Penguins.
– Jag fick några öppna mål från ”Sid”. Det är ganska skönt att få dem, eller hur? Titta bara på honom där ute. Han är speciell. Sakerna han gör, exempelvis hans mål, är väldigt imponerande, säger Kessel till nhl.com.

Noterbart ur svensk synvinkel är att Patric Hörnqvist tvingades lämna matchen efter den första perioden på grund av en ännu okänd skada. Svensken missade tre matcher i slutet av november på grund av en hjärnskakning, men hade funnits med i Penguins laguppställning i de två matcher som laget spelade innan nattens match.

Pittsburgh Penguins – New York Islanders 6–2 (2–1, 3–0, 1–1)
Pittsburgh: Kris Letang 2 (7), Phil Kessel 2 (12), Riley Sheahan (4), Sidney Crosby (15)
New York Islanders: Brock Nelson (10), Anders Lee (11)

Den här artikeln handlar om: