TORONTO, ON – DECEMBER 06: Toronto Maple Leafs Right Wing William Nylander (29) in the face off circle during the regular season NHL Eishockey Herren USA game between the Detroit Red Wings and Toronto Maple Leafs on December 6, 2018 at Scotiabank Arena in Toronto, ON. (Photo by Gerry Angus/Icon Sportswire) NHL: DEC 06 Red Wings at Maple Leafs PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon18120626 …
Toronto

Sur comeback för Nylander – landsmannen i huvudroll

Efter den uppmärksammade kontraktstvisten var William Nylander äntligen tillbaka i Toronto-tröjan inatt. Men det blev ingen lyckad återkomst. Förlust på hemmaplan mot Detroit med 4-5 på övertid.

Han har missat 28 matcher av säsongen. Bara minuter innan deadline i lördags var kontraktet på plats och inatt var det säsongsdebut för William Nylander.
— Det kändes okej. Det är stor skillnad att träna själv hemma i Sverige än att träna med laget. Det börjar kännas bättre och benen kändes okej, sa Nylander till nhl.com efter matchen.

William Nylander spelade 12:29 men blev poänglös i matchen som alltså vanns av Detroit. Toronto tog ledningen i den första perioden men Red Wings kvitterade omgående genom Jonathan Ericsson och bortalaget gjorde sedan två mål till i den första perioden.

Även 1-4 skulle komma innan Maple Leafs startade en upphämtning modell större i den tredje perioden när de lyckades komma tillbaka till lika. Andreas Johnsson kvitteringsskytt.

Jacob de la Rose och Niklas Kronwall hade varsin assist för Red Wings. Men den stora hjälten var Gustav Nyquist som gjorde ett mål och spelade fram till två. Bland annat till Dylan Larkins avgörande 2:48 in på övertidsspelet.

Toronto Maple Leafs – Detroit Red Wings 4-5 (1-3,0-1,3-0,0-1)

Toronto: Kasperi Kapanen, John Tavares, Zach Hyman, Andreas Johnsson
Detroit: Jonathan Ericsson, Luke Glendening, Gustav Nyquist, Mike Green, Dylan Larkin