Sök
5471556 08.04.2018 CSKA’s goalie Lars Johansson at the Kontinental Hockey League’s Gagarin Cup playoff semifinal match between PHC CSKA Moscow and HC SKA St. Petersburg. Vladimir Fedorenko / Sputnik IBL …
Schweiziska ligan

Uppgifter: Ny klubb in i jakten på Lars Johansson

Lars Johansson har gjort supersuccé med CSKA Moskva under säsongen och intresset för Tre Kronor-målvakten har ökat. Nu uppges en ny schweizisk klubb jaga svensken.

Tidigare har vi rapporterat om intresset från Lugano. De uppges tappa förstemålvakten Elvis Merzlikins till Columbus efter säsongen och sägs vilja ersätta honom med Lars Johansson. Men nu kommer också uppgifter om att Bern vill ha svensken.

Det är schweiziska Der Bund som rapporterar om att Bern ser Johansson som en ersättare till den flyktande stjärnmålvakten Leonardo Genoni. Genoni, som storspelade i VM-finalen mot Tre Kronor i våras, har redan skrivit på ett femårskontrakt med Zug. Det börjar gälla efter säsongen.

LÄS MER: De jagar Tre Kronor-målvakten

Der Bund skriver att det finns ett starkt intresse från Bern för CSKA Moskvas svenske burväktare. Lars Johansson har varit KHL:s bästa spelare under hösten och vintern. Han har hållit sju nollor på 14 matcher, släppt in 0,82 mål per match och räddat 96,3 procent av skotten.

Den här artikeln handlar om: