Sök
NASHVILLE, TN – OCTOBER 30: Vegas Golden Knights center William Karlsson (71) is shown prior to the NHL Eishockey Herren USA game between the Nashville Predators and the Vegas Golden Knights, held on October 30, 2018, at Bridgestone Arena in Nashville, Tennessee. (Photo by Danny Murphy/Icon Sportswire) NHL: OCT 30 Golden Knights at Predators PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon16018103039 …
Vegas

”Wild Bills” historiska milstolpe – femte snabbast sedan 1991

Förra säsongen var en framgångssaga utan dess lika för William Karlsson och ahsn lagkamrater i Vegas Golden Knights. Den här har inte varit lika munter – men inatt nådde William Karlsson en milstolpe i klubbens unga historia.

William Karlsson hade en assistpoäng i nattens seger mot Chicago med 4-3. Den poängen innebär att Karlsson blev den första i Vegas unga historia att nå 100 poäng för klubben. Detta

Karlsson, eller ”Wild Bill” som han kallas, slog ju igenom med dunder och brak förra säsongen när han gjorde 78 poäng. Assisten inatt innebar poäng nummer 22 den här säsongen och totalt alltså 100 på 112 matcher.

FEMTE SNABBAST SEDAN 1991

Sedan säsongen 1991/1992 är det bara fyra spelare som varit snabbare att nå 100 poäng för en ny franchise enligt TVA Sports. Dessa är Brian Bradley (97 matcher, Tampa Bay), Paul Kariya (98 matcher, Anaheim), Aleksej Jasjin (107 matcher, Ottawa) och Kelly Kisio (109 matcher, San José)

Jonathan Marchessault, som har gjort 98 poäng, kan dock gå om Karlsson relativt snart. Han har nämligen gjort sina poäng på 107 matcher.

 

Den här artikeln handlar om: