Sök
FÖRSTA NHL-POÄNGEN. Lawrence Pilut plockade en assist på ett mål av Jack Eichel.
Philadelphia

Första poängen för Pilut – sedan föll Buffalo ihop som ett korthus

Lawrence Pilut stod för sin första NHL-poäng när han spelade fram Jack Eichel till Buffalo Sabres 2–0-mål. Men roligare än så blev det inte. Hemmamötet med Philadelphia Flyers slutade med en 2–6-förlust – Sabres femte raka nederlag.

Lawrence Pilut inledde säsongen i AHL med att vräka in poäng för Buffalo Sabres farmarlag Rochester Americans. Sedan han debuterade i NHL mot Florida Panthers den 30 november har 22-åringen gått från klarhet till klarhet.

På lördagen kom den första poängen i hans fjärde NHL-match. Jack Eichel styrde elegant in Sabres 2–0-mål på Piluts passning. Det var Eichels andra mål i matchen och hans fjärde på de två senaste matcherna.

FYRA POÄNG AV GIROUX

Dessvärre för Sabres och hemmafansen i KeyBank Center blev det inte roligare än så. Flyers kom tillbaka med råge och vann med 6–2 efter att ha skjutit fyra raka mål på Linus Ullmark i den tredje perioden.

Lagkaptenen Claude Giroux ledde attacken och noterades för fyra poäng (1+3) för Flyers.

Pilut lämnade isen med 19.26 i istid, precis en minut mindre än vad landsmannen Rasmus Dahlin spelade. I målet stoppade Ullmark 35 av 41 skott. Hans främsta räddning var en fenomenal plock på ett skott från Jakub Voracek.

https://twitter.com/LNH_FR/status/1071491186714648577

Efter den fina formen Buffalo Sabres visade upp i november, där man tangerade ett klubbrekord genom att vinna tio raka matcher, har laget svalnat betänkligt sista veckan. Lördagens förlust var den femte i ordningen.

Flyers har å sin sida sakteligen börjat harva sig uppåt i tabellen efter sin bleka start. Vinsten mot Sabres gör att man passerar både Ottawa Senators och Florida Panthers i Eastern Conference.

Buffalo – Philadelphia 2–6 (2–1, 0–1, 0–4)
Buffalo: Jack Eichel 2 (9) (Lawrence Pilut).
Philadelphia: James Van Riemsdyk (2), Ivan Provorov (3), Claude Giroux (11), Wayne Simmonds (10), Dale Weise (3), Travis Konecny (9).

Den här artikeln handlar om: