Sök
FLIPP OCH FLOPP. Luleå är tillbaka som serieledare – Örebro förlorade.
Timrå IK

SHL-SVEPET: Luleå ny serieledare under uppehållet – Malmö tog ned Örebro på jorden

Tre poäng och tre plusmål räckte. Luleås 4–1-seger mot Djurgården gör att man kliver in i landslagsuppehållet som serieledare. I Örebro ramlade hemmalaget ned på jorden. Efter 7–1 mot Frölunda blev det förlust när Malmö besökte Behrn Arena.

Luleå – Djurgården 4–1 (0–1, 2–0, 2–0)

Luleå: Jack Connolly 2, Niklas Olausson, Jesper Sellgren.
Djurgården: Adam Falk.
Djurgården fick första ordet i drabbningen i Norrbotten, men det rådde ingen större tvekan om att det här var Luleås match. Efter Adam Falks första SHL-mål var det Luleå för större delen av slanten. Niklas Olausson och Jack Connolly vände på matchen med varsitt mål i andra perioden. I den tredje slog Luleå in två mål i tom kasse.

Luleå tog i och med segern över serieledningen från Färjestad på bättre målskillnad. Djurgården är sjua i tabellen.

Inför matchen hyllade Luleå sin trotjänare Karl Fabricius för hans 700 matcher i klubben.

Örebro – Malmö 1–3 (0–0, 0–1, 1–2)

Örebro: Aaron Palushaj.
Malmö:
Max Görtz, Frederik Storm, Christoffer Forsberg.
Efter storsegern med 7–1 mot Frölunda senast var det många som förväntade sig ett nytt målfyrverkeri när Örebro fick besök av Malmö i Behrn Arena. Men det uteblev. Malmö kämpade sig till tre poäng efter att Max Görtz äntligen fick göra mål efter en på det hela taget tung säsong, där han ryktats vara på väg bort från Malmö. Med bara 36 sekunder kvar av andra perioden sköt han 1–0.

En annan spelare som inte fått fart på målskyttet i Malmö den här säsongen är Frederik Storm. Han satte 2–0 tidigt i tredje. Aaron Palushaj, som åkte på en tuff smäll i första perioden och utgick temporärt, reducerade med en läcker straff, men mer släppt inte Oscar Alsenfelt. Han motade 25 av 26 skott när Malmö vann med 3–1 efter att sista målet kommit i tom kasse.

Malmö går på landslagsuppehåll som tabelltrea, Örebro som tolva.

Mora – HV71 2–1 (2–0, 0–1, 0–0)

Mora: Matt Bailey, Michael Keränen
HV71: Didrik Strömberg
Det blev en omedelbar revansch för Mora efter förnedringen i Jönköping senast. 0–6 i torsdags förvandlades till en 2–1-seger mot HV71 hemma i Jalas Arena. Kanadensaren Matt Bailey gav masarna en smakstart med mål redan 75 sekunder in i tillställningen. Finländaren Michael Keränen spädde på till 2–0. Resten kom till stor del att handla om en annan finne.

Nye målvakten Janne Juvonen släppte visserligen in ett skott från Didrik Strömberg i andra perioden, men utöver det var han fläckfri. Han stoppade 33 skott och såg till att Mora fick den andra trepoängaren på de tre senaste matcherna.

Brynäs – Timrå 5–1 (1–0, 1–1, 3–0)

Brynäs: Daniel Mannberg 3, Jesper Boqvist, Joel Kellman
Timrå: Anton Wedin
Han ar inte gjort sig känd som någon målgörare under SHL-karriären, men Daniel Mannbergs måltorka hade ändå nått absurda nivåer. Efter att inte ha gjort mål sedan i januari slog den Bodenfödde högerforwarden till med ett hattrick i mötet med Timrå. Efter att ha skjutit säsongens första mål fram till 2–1 i andra perioden satte han 4–1 och 5–1 i den tredje. Det sista kom i tom kasse.

I sin första start mellan Brynäs stolpar i SHL stoppade Joacim Eriksson 23 skott. Han backades upp av Almtunas målvakt Arvid Ljung, som kallades in på lördagen sedan David Rautio av oklar anledning inte kunnat komma till spel.

Brynäs är nia i tabellen, Timrå allt jämt nästjumbo.

Den här artikeln handlar om: