Sök
MÅLSNÅLT. Färjestads Markus Svensson höll nollan och Frölundas Samuel Fagemo blev matchvinnare.
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: Andra raka nollan för FBK-keepern – JVM-forwarden frälste Frölunda

Färjestad fortsätter att hålla tätt. För andra matchen i rad nollade man på lördagen en motståndare när Linköping besegrades med 1–0 på bortais. I Göteborg avgjorde JVM-aktuelle Samuel Fagemo Frölunda i en målsnål tillställning mot Växjö.

Frölunda – Växjö 1–0 (0–0, 0–0, 0–0, 0–0, 1–0)

Frölunda: Samuel Fagemo.
Efter att ha släppt in sju mål mot Örebro i torsdags täppte Frölunda till defensiven i dag. Göteborgarna, som hade förlorat fyra av sina fem senaste matcher, höll tätt i 65 minuter plus straffläggning mot Växjö och inkasserade två poäng. Johan Gustafsson i målet stod för en bra insats och motade 16 skott.

Matchvinnare blev junioren Samuel Fagemo. I straffläggningen visade han ett enormt tålamod när han skrinnade in mot Viktor Fasth, rundade veterankeepern och fixade segermålet. Det var hans femte mål den här säsongen. Fasth stoppade 33 skott i matchen.

Rögle – Skellefteå 4–1 (2–0, 0–0, 2–1)

Rögle: Nils Höglander, Daniel Widing, Linus Sandin, Taylor Matson.
Skellefteå: Andreas Wingerli.
Skellefteå kom till Ängelholm i jakt på en seger efter att snöpligt ha tappat 2–0 till 2–3 i bortamötet med Djurgården i torsdags. Men mot Rögle blev det inga poäng över huvud taget. Rögle grundlade segern i första perioden. JVM-aktuelle Nils Höglander satte distinkt 1–0 fint framspelad av Taylor Matson och Daniel Widing spädde på till 2–0.

Det höll sig till tredje perioden där Andreas Wingerli jobbade in en reducering. Skellefteå tryckte på för en kvittering, men kom aldrig ända fram. Trots 16–6 i skott i slutronden släppte gästerna in två mål. Båda i tom kasse i slutet. Noterbart är att Rögles målvakt Ville Kolppanen stoppade 39 skott.

Linköping – Färjestad 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)

Färjestad: Marcus Nilsson.
1–0 mot Luleå i torsdags, 1–0 mot Linköping i dag. Färjestads målvakt Markus Svensson fortsätter att hålla tätt. Mot LHC stoppade han 24 skott för sin tredje nolla den här säsongen. Marcus Nilsson sköt serieledarnas enda mål i första perioden efter ett friläge mot Jacob Johansson i hemmakassen.

Färjestad, som nu har sex raka segrar bakom sig, har tre poängs försprång på Luleå inför deras hemmamöte med Djurgården. Linköping är trea i tabellen.

Den här artikeln handlar om: