Sök
Tyson Spink.
SHL

SHL-importen spelade med J20-laget – fick matchstraff

I fjol sköt han tio SHL-mål för Örebro och gjorde en fin första säsong i Sverige. I år har det varit tuffare för kanadensaren Tyson Spink. Efter att ha ställts utanför Örebros laguppställning i två raka matcher spelade han i dag med klubbens J20-lag – och fick matchstraff.

Tvillingbröderna Tylor och Tyson Spink gjorde stundtals ett positivt intryck i Örebro förra säsongen. Båda två noterades för 18 poäng efter att ha fått varsitt SHL-kontrakt via en tryout med Närkeklubben.

Den här säsongen har det gått tyngre. Tylor Spink har fem mål och åtta poäng på 23 matcher medan Tyson bara spelat 16 matcher och noterats för ett mål. Han gjorde comeback efter skada förra helgen, men spelade bara drygt fem minuter mot Timrå.

I torsdags stod han utanför truppen i storsegern mot Frölunda och i dag fick han matcha med klubbens J20-lag i stället för att spela med A-laget mot Malmö.

MATCHSTRAFF I ANDRA PERIODEN

Hur det gick?
Inget vidare.
Örebro förlorade J20-matchen mot Rögle med 0–3. Spink hann emellertid aldrig slutföra matchen. I den andra perioden drog han på sig ett matchstraff för en slashing.

Tyson Spink, som fyller 26 år på nyårsafton, har liksom tvillingbrorsan ett kontrakt med Örebro som löper över den pågående säsongen.

Den här artikeln handlar om: