Sök
Nyheter
ENGLUND: Hoppas att bojkotten blir lyckad

AIK-fansen har uppmanat till bojkott av Hovets kiosker på grund av den höga prisbilden. Något Joakim Englund tycker är bra.

Under alla mina år som semi-professionell hockeyspelare har jag alltid varit noga med att värna om, samt vårda relationen till fansen. Till syvende och sist är det trots allt fansen som betalar spelarnas löner. Om supporterskaran minskar kommer även sponsorernas intresse samt tv-pengarna att minska över tid, vilket i förlängningen även kommer påverka spelarnas löner i negativ riktning.

Ovanstående stycke är ganska självklart och något klubbarna är väl medvetna om. Så länge fansen är nöjda mår oftast klubbarna bra. När fansen börjar visa sitt missnöje över något man vill få en förändring på, kan det från utsidan ofta se ut som klubben enkelt viftar bort kritiken. Ibland genom att inte bemöta kritiken alls eller via smidiga klyschor, exempelvis att fansen inte har hela bilden klar för sig.

Hur ska man som supporter till valfri klubb i Sverige göra för att få till en förändring på något man tycker är helt åt helvete?

Man måste organisera sig och få så många som möjligt med på tåget. Väl där måste man göra en aktion, protest eller en bojkott så pass kraftfull att klubben känner sig tvingad att på något sätt tillmötesgå fansen.

Via sociala medier har jag inte undgått att starka röster inom både Leksands och Vita Hästens supporterskaror skriker efter förändringar inom det egna lagets sportsliga ledning.

Idag är det oerhört lätt att vädra sitt missnöje över enskilda spelare eller ledare i och med sociala medier. Däremot är det svårt att få till en förändring på den punkten om man nu skulle ha det som syfte.

Något som däremot är lättare att påverka är exempelvis om man tycker prisbilden skulle vara för högt.

AIK leder tabellen och jag tror inte många AIK:are har några invändningar vare sig på lagbygget eller den sportsliga ledningen. Däremot har man nu organiserat sig för att få bukt med skenande priser i Hovets kiosker. Oavsett om kioskverksamheten ligger på entreprenad eller om det drivs i klubbens regi så är syftet att tjäna pengar.

AIKs supportrar uppmanar därför till att bojkotta kioskerna i Hovet under dagens match mot MoDo. Visst kommer det ske försäljning i kioskerna men kan man få ner kioskernas omsättning med låt säga 50% så visar man stor förmåga att kunna organisera sig samt handlingskraft.

Den som är ansvarig för kioskverksamheten kommer att ta aktionen på allvar då det blir ett enormt inkomstbortfall. Skulle nuvarande prisbild kvarstå är det bara att fortsätta bojkotten ända tills man får igenom sin vilja igenom om humanare prisbild.

Jag hoppas att bojkotten blir lyckad då det känns horribelt att en loka ska behöva kosta 39 kr eller att en 100g chokladkaka kostar 34kr. Ibland räcker det inte med röstens kraft, man måste organisera sig.

Mycket bra agerat av supportrarna i AIK.

@EnglundJoakim

Den här artikeln handlar om: