Sök
GGMWB1 Miika Wiikman of the GMB Nottingham Panthers during warmup. …
Nyheter

Förre juniorlandslagsmålvakten klar för ny klubb: ”Ett för mig nytt hockeyland”

Han har vaktat kassen för det finska a-landslaget. Men han är född i Sverige och fanns med i de yngre svenska landslagen. Nu har Miika Wiikman bytt klubb och ska spela för Anglet i den franska högstaligan.

Miika Wiikman har Töreboda som moderklubb och spelade som junior i HV71 och fanns då även med i de olika juniorlandslagen.

GENOMBROTT I FINLAND

2003 flyttade han till Finland och där kom genombrottet för burväktaren som de efterföljande åren etablerade sig som Liiga-målvakt och dessutom fick debutera i det finska a-landslaget, finskt påbrå som han har. Han ledde också HPK fram till mästerskapet 2006.

Framgången ledde till spel i AHL för Hartford och han var även med och tränade med New York Rangers innan han vände åter till Finland 2009. Sedan 2014 har han spelat ute i Europa och de tre senaste säsongerna i den brittiska ligan EIHL där han representerat Nottingham och Milton Keynes. Han inledde också en fjärde säsong på de brittiska öarna, denna gång för Coventry Blaze, men fick lämna klubben den 4 december.
— Det jag fick veta var att det var mitt fel att laget spelat dåligt och att jag inte gett dem chansen att vinna, berättar målvakten för hockeysverige.se.

HÅLLER INTE MED OM MOTIVERINGEN

Miika Wiikman håller inte med om klubbens motivering till att han fick lämna för fem dagar sedan.
— Själv tycker jag givetvis helt tvärtom, att det tack vare mig de ens varit nära i de flesta matcherna, säger han och fortsätter med att berätta att han ser fram mot vad som komma skall.
— Jag är glad över att få en ny chans i en ny klubb i ett för mig nytt hockeyland.

Idag meddelar den franska klubben Anglet via sin Facebook-sida att de värvat den meriterade burväktaren. Han är tänkt som ersättare till skadade Sebastian Ylönen.

Den här artikeln handlar om: