Sök
Lovisa Berndtsson.
SDHL

SDHL-SVEPET: Firade 30-årsdagen med att hålla nollan

Det har under söndagseftermiddagen spelats två matcher i SDHL. Nedan tar vi er igenom dessa i ett svep.

HV71 – Djurgården  0 – 1 (0-0, 0-0, 0-1)

HV71: –
Djurgården: Hanna Olsson

Idag fyller Djurgårdens målvakt Lovisa Berndtsson 30 år. Det firade hon genom att hålla nollan mot HV71 i Kinnarps Arena. Det var hemmalaget som dominerade matchen skottmässigt, men den landslagsmeriterade målvakten stoppade allt hon fick mot sig.

Göteborg – AIK  1 – 5 (0-2, 0-0, 1-3)

Göteborg: Alyssa MacMillan
AIK: Sabina Küller, Aneta Ledlova, Line Bialik Öien, Emmy Alasalmi, Erica Udén Johansson

Som väntat hade jumbon Göteborg ingenting att sätta emot AIK som sköt 52 skott mot Nicole Jackson i hemmamålet. Trots det var ställningen vara 0-2 inför den sista perioden, men i den tredje kunde AIK gå ifrån till 0-5 innan Göteborg kunde tröstmåla 43 sekunder från slutet i numerärt överläge.

Den här artikeln handlar om: