Robert Bortuzzo och Zach Sanford slåss på en träning.
St. Louis

Video: Här slåss NHL-spelarna på träning – ”Sånt händer”

ANNONS

St. Louis Blues är inne i en sportslig kris för tillfället där man är bland de sämsta lagen i ligan. Nu är man även inne i en kris utanför spelet. På dagens träning började nämligen spelarna och lagkamraterna Robert Bortuzzo och Zach Sanford att slåss. 

Efter gårdagens storförlust mot Vancouver med 1-6 ville St. Louis förmodligen ladda om batterierna och fokusera på det egna spelet under dagens träning. Riktigt så blev det däremot inte, istället började lagkamraterna Robert Bortuzzo och Zach Sanford att slåss.

Det hela började som en kampövning som helt klart gick över styr. Bortuzzo inleder med att crosschecka Sanford i ryggen varpå den sistnämnde vänder sig om och de båda kastar handskarna.

Fajten varade bara i några sekunder men tillräckligt länge för att båda skulle få in ett par bra träffar. Slagsmålet avslutades när Steve Ott gick emellan och bröt upp fajten. En ovanlig situation för Ott som var en mer van fajter än fredsmäklare som spelare.
– Sånt händer. Killarna är frustrerade, vilket de borde vara. Ibland så kokar känslorna över på träning och sånt här kan hända. Det blir så för att de bryr sig och de vill vara framgångsrika och vinna, sade tränare Craig Berube om situationen enligt The Athletics Jeremy Rutherford. 

Videon tillhör FOX2now.

TREDJE SIST I NHL

Inför säsongen trodde många experter att det skulle gå bra för St. Louis Blues. Klubben gjorde flera spelarrotationer under sommaren, där namn som Ryan O’Reilly och David Perron vägde tyngst. De flesta tippade Blues nå slutspel och vara det tredje bästa laget i Central division efter Winnipeg Jets och Nashville Predators. Men så har det verkligen inte blivit.

Efter en förfärlig höst sparkades tränare Mike Yeo och Craig Berube tog över. Tränarbytet har knappast gett effekt och laget har tio förluster på sina 14 senaste matcher. Med 24 poäng på totalt 28 matcher ligger man tredje sist i hela NHL med endast Los Angeles Kings och rivalen Chicago Blackhawks under sig.

SÄTTER UPP MÅLVAKT PÅ WAIVERS

Samtidigt som allt detta pågår så passar St. Louis på att göra förändringar till lagets målvaktssida som varit ett stort problem under säsongen. Med 89,3 i räddningsprocent ligger St. Louis bland de sämsta lagen i NHL på den punkten. Jake Allen har varit traditionsenligt ojämn och Chad Johnson har inte kunnat vara den stabila backupen som Carter Hutton var förra säsongen.


Chad Johnson. Foto:  USA TODAY Network / IBL Bildbyrå

Klubben agerar nu alltså och sätter upp Johnson på waivers. Efter 3,54 insläppta mål per match och endast 88,4 i räddningsprocent på tio matcher fick man nog. Det återstår att se om något lag väljer att ta en chansning på 32-åringen eller om han får fortsätta ner i AHL.

St. Louis väljer istället att flytta upp Jordan Binnington från farmarlaget San Antonio Rampage. Binnington har endast spelat en match i NHL. Detta när han fick hoppa in istället för dåvarande målvakten Brian Elliot under en match mot Carolina i januari 2016.
– Jag tycker att jag blir bättre för varje dag. Jag får större självförtroende och känner mig mer som ett proffs. Det är väldigt spännande, det känns bra, säger Binnington till nhl.com.

Frågan är om den 25-årige kanadensaren är lösningen på Blues målvaktsbekymmer vilket i nuläget känns högst tveksamt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch