Sök
Calle Rosen har skrivit ett tvåårskontrakt med Toronto. …
Toronto

Svensken skriver tvåårskontrakt med Toronto

Calle Rosen har skrivit ett tvåårskontrakt med Toronto Maple Leafs. Tjugofyraåringen, som framför allt spelat i AHL sedan flytten till Kanada 2017, sägs vara en del av NHL-lagets framtidsplaner. Kontraktet är värt 750 000 dollar.

Calle Rosen gick från Växjö till Toronto inför säsongen 2017/2018. Det har hittills blivit fyra matcher i NHL och 84 i farmarlaget Toronto Marlies. Den här säsongen har backen noterats för 19 (2+17) poäng på 24 matcher i AHL.

Under måndagen meddelade Toronto att klubben skrivit ett tvåårskontrakt med tjugofyraåringen värt 750 000 dollar. Enligt hockeyjournalisten Chris Johnston ska Rosen vara en del av Toronto Maple Leafs framtidsplaner för spel i NHL. Kontraktet är ett envägskontrakt som innebär att lönen blir densamma oavsett om Rosen spelar i NHL eller AHL.

Den här artikeln handlar om: