Sök
Timothy Liljegren under JVM förra året i Buffalo.
Nyheter

Sveriges backstjärna skadad – riskerar missa JVM

Den 26 december inleder Tre Kronor JVM, i Vancouver och Victoria, mot Finland. Sverige riskerar däremot få klara sig utan sin backstjärna Timothy Liljegren då han dragit på sig en fotskada. 
– Han är ”week-to-week”, säger Toronto Marlies tränare Sheldon Keefe. 

Timothy Liljegren var en av flera ljusglimtar i förra årets JVM-lag som tog silver efter finalförlusten mot Kanada. I turneringen i Buffalo stod han för två poäng på sju matcher. Den 19-årige backen har också imponerat i AHL och hyllats av experter, tränare och förbundskaptener.

Liljegren förväntas vara en av de ledande spelarna i årets upplaga av JVM men nu är det tveksamt om han ens kan komma iväg till turneringen. Efter Torono Marlies match inatt mötte lagets tränare Sheldon Keefe det samlade medieuppbådet och pratade om svenskens status.
– Han är ”week-to-week”, han har en allvarlig ankelstukning som är svår att hantera, säger han till TSN.

Den 4 december stod det klart att Toronto släpper båda sina backtalanger Timothy Liljegren och Rasmus Sandin. Keefe är däremot nu fundersam till om Liljegren kommer kunna medverka. Liljegren som stått för åtta poäng på 19 matcher i AHL denna säsong.

”GÖR ALLT HAN KAN”

Liljegren skadades i början av december och har missat de senaste AHL-matcherna. Enligt TSN är turneringen, som bara är 16 dagar bort, nu i fara för den svenske backtalangen.
– Han är i bra händer här med vår träningsstab. Han jobbar extremt hårt, jag vet hur viktigt mästerskapet är för honom och han kommer att göra allt han kan för att vara redo.

Keefe fortsätter säga att både Marlies och Tre Kronor är hoppfulla om att Liljegren kommer att kunna vara med i JVM.

Den här artikeln handlar om: