Sök
EHNVETEN. Christoffer Ehns hårda arbete och självinsikt har bidragit till att ta honom till NHL.
Nyheter

Svenskdoldisen stod för första poängen på två månader

Detroit Red Wings vann över Los Angeles Kings med 3-1. Mycket tack vare målvakten Jimmy Howard som stod för 42 räddningar men i poängprotokollet dök en ovan svensk poänggörare upp. 

Det har blivit mycket upp och ner för Christoffer Ehn denna säsong. Nattens match var hans 16:e i Detroit-tröjan under sin rookiesäsong. Han har även spelat tio match nere i AHL där han gjort sex poäng.

FÖRSTA POÄNGEN SEDAN OKTOBER

I NHL har poängen däremot inte kommit lika naturligt. Inför mötet med Kings hade Ehn registrerats för en assist. Den kom mot Toronto Maple Leafs den 11 oktober. Inatt kom däremot karriärens andra NHL-poäng, två månader och några upp- och nedflyttningar efter den första.

Ehn tog emot en passning från sin svenske lagkamrat och tidigare JVM-medspelaren Jacob de la Rose och tog in pucken i offensiv zon. Väl där släppte han ut pucken på kanten där Red Wings-backen Dennis Cholowski flög fram och kunde pricka in 1-0 när knappt sju minuter gått av den första perioden.
– Jag är inte där ute för att göra mål. Jag vill bara spela mitt spel och följa med i offensiven vid rätt tillfällen, sade Cholowski till nhl.com efter sitt femte mål för säsongen.

Los Angeles Kings var annars det spelförande laget och vann skotten med 43-21 men lyckades inte få hål på Jimmy Howard som storspelade.
– Vi gjorde fem mål i vår förra match (5-1 mot Vegas) men sen lyckades vi få in pucken ikväll. Om vi sätter någon av de chanserna vi hade i den andra perioden så hade vi förmodligen vunnit matchen, sade en besviken Adrian Kempe till nhl.com.

Detroit Red Wings – Los Angeles Kings 3-1 (1-0,2-0,0-1)

Detroit: Dennis Cholowski, Frans Nielsen, Dylan Larkin
Los Angeles: Anze Kopitar

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR:

Den här artikeln handlar om: