Sök
Sofia Reideborn.
SDHL

CLOSE-UP SDHL: SDE:s Sofia Reideborn

Tillsammans med Svenska ishockeyförbundet och SDHL presenterar vi den nya serien Close-Up SDHL. Här möter ni varje vecka en spelare från varje lag i ligan. I dag: SDE:s juniorlandslagsmeriterade keeper Sofia Reideborn.

Hon är bara 19 år, men redan inne på sin fjärde säsong som SDHL-målvakt. Sofia Reideborn bytte inför säsongen 2016/17 AIK mot SDE Hockey och har varit stockholmslagets utpräglade förstakeeper den senaste två säsongerna.

I Close-Up SDHL får vi följa med Sofia Reideborn till hennes arbetsplats, men även hem till föräldrahemmet. Där berättar hon om sin uppväxt med bröderna Andreas och Adam, tillika SHL-målvakt i Djurgården.
– Två målvakter i en familj, det är två för mycket, konstaterar mamma Anne Reideborn med ett snett leende.

Tidigare avsnitt i Close-Up SDHL:
6/11 – Erika Grahm, Brynäs IF
13/11 – Anna Borgfeldt, Göteborg HC
20/11 – Olivia Carlsson, Modo Hockey
27/11 – Anna Amholt, AIK
* 4/12 – Moa Wernblom, Linköping

 

Den här artikeln handlar om: