Sök
Södertälje SK

Fansen krävde möte – nu bjuder Södertälje in 

Södertälje har haft en resultatmässigt jobbig höst och placerar sig efter 27 omgångar på nionde plats i HockeyAllsvenskan. Resultaten har lett till missnöje, dels hos klubben men också hos dens supportrar som nu vill ha en öppen diskussion. 

0-4-förlusten mot Almtuna i söndags blev droppen. I går skrev Södertäljes supporterklubb ett öppet brev till SSK i vilket de krävde ett möte med klubben. Anledningen för att prata om klubbens insatser under hösten.

”Besvikelsen efter dagens match är kolossal och vi i Supporterklubben har efter idag insett att något måste ske. Vi står inte bakom folks uttalanden om att sparka varken spelare, tränare eller ledning men vi tycker som er alla andra att situationen vi befinner oss i är helt ohållbar”, skriver supporterklubben.

Under tisdagen svarade Södertälje SK och öppnade för att ett möte kommer ske inom en snar framtid. Supporterklubben vill ha Mats Pernhem (klubbdirektör), Andreas Appelgren (sportrådet), Ulf Lundberg (huvudtränare) samt Niklas Grossman (lagkapten) samt en representant från styrelsen på plats när samtalet väl sker.

”Vi uppskattar Supporterklubbens arbete och vill rikta ett stort tack till dess styrelse, medlemmar och övrig engagerad publik för troget stöd i Scaniarinken, trots den senaste tidens svaga resultat på isen. Det är något som spelare och ledare ständigt poängterar vikten av”, skriver klubben i sitt svar.

”Vi kommer  återkomma med exakt tid och plats de närmaste dagarna. Vi garanterar dock att mötet kommer äga rum senast under nästa vecka”.

Södertälje möter i morgon Leksand på bortais.

Här kan du läsa supportrarnas brev till klubben (via SSK:S hemsida)

Här är svaret från klubben i sin helhet

Den här artikeln handlar om: