Sök
Fyra domare i juniorligan nästa säsong.
Nyheter

Förbundet förändrar – för domarnas utveckling

Svenska Hockeyförbundet hoppas att fler domare lägre ner i åldrarna ska ge ännu bättre utveckling. Nästa år döms därför J20SuperElit-matcherna av fyra rättskipare.

Under kommande säsong kommer hockeyförbundet strukturera om sin verksamhet för domarna. Tillsammans med SHL och HockeyAllsvenskan ska de hitta nya sätt för att ytterligare kunna utveckla domarna på individnivå. En av förändringarna blir att införa fyrdomarsystem i landets högsta juniorserie.

”Vi ska skapa de bästa förutsättningarna och den bästa utvecklingsmiljön för våra aktiva så att de känner glädje i rollen som domare och kan tävla på sina egna villkor”, skriver förbundet på sin hemsida.

Förbundet presenterar en fempunktslista över vad som sker i omstruktureringen:

  • J20 SuperElit kommer att dömas i ett 4-domars system. SHL och HockeyAllsvenskan för samtal om möjligheter för större samarbeten och arbete i 4-domarssystemet
  • Vi kommer att arrangera fler samlade träffar för domare samt domarcoacher i både SHL och HockeyAllsvenskan samt övriga förbundsdomare där man tillsammans arbetar med 4-domarsystemet. Träffarna skapar en mötesplats för erfarenhetsutbyte och utveckling.
  • Det kommer att ske en uppdelning för domare aktiva i förbundsserierna under SHL och HockeyAllsvenskan för att skapa större tävlingsmoment på flera nivåer.
  • Tydligare struktur gällande kravställningar för att ta sig högre upp i seriesystemet.
  • Domaransvariga i alla förbundsserier för personlig coachning och uppföljning utifrån domarens ambitioner och förutsättningar.

 

Den här artikeln handlar om: