Sök
Johan Lindström i Brynäs-tröjan i november år 2000.
SHL

Guldhjälten förnekar uppgifterna om GM-roll i Brynäs: ”Jag är inte aktuell”

Brynäs jagar en ny sportchef efter att ha sparkat Stefan Bengtzén. Andreas Dackell som tagit över är endast en tillfällig lösning och Brynäs letar en långvarig lösning. Nu rapporterar däremot Hockeypuls att de favorittippade namnen inte längre är några alternativ.

Brynäs ska ha varit i kontakt med ett par personer i syfte att hitta en ny sportchef till klubben. Förra veckan sade styrelsens ordförande Jürgen Lorenz till Hockeypuls att man hoppas kunna presentera ett namn innan jul.

DEMENTERAR UPPGIFTERNA

Ett av namnen som det har ryktats om är Johan Lindström. Han spelade fem säsonger i Brynäs mellan 1997 och 2001 där han bland annat var med och vann SM-guld 1999. Nu går han däremot själv ut och förnekar att han är den som ska ta över som general manager för Brynäs.
– Det är som jag sagt tidigare: Nej, jag är inte aktuell för den rollen, säger han till Hockeypuls.

(Hockeypuls) Det är inte du som Brynäs kommer presentera, alltså?
– Nej, det är det inte.

Efter ett par säsonger med uteblivna framgångar och resultat som inte har motsvarat förväntningarna siktar Brynäs på ett ansiktslyft. På tre säsonger har man haft fyra tränare.

Thomas ”Bulan Berglund ledde laget till final 2017 men det stod redan då klart att han skulle lämna efter säsongen för Luleå. Därefter tog Roger Melin över men fick kicken efter bara åtta matcher och Tommy Sjödin tog över. När han i början av oktober också fick sparken så håller Magnus Sundquist nu i rodret som ska styra Brynäs högre upp i tabellen.

I höstas sparkades även Stefan Bengtzén och Andreas Dackell tog över som tillförordnad sportchef.

Ett annat namn som det ryktats om har varit Fredrik Glader. Han har de senaste åren varit tränare för Luleås damlag och fört dem till två SM-guld på tre år. Enligt uppgifter till Hockeypuls ska han däremot heller inte vara aktuell.

Brynäs IF ska istället vara inne på ett annat spår och ha ett annat alternativ på gång men vad det är för lösning är ännu oklart.

Den här artikeln handlar om: