Sök
Robin Lehner var i händelsernas centrum i nattens match.
Pittsburgh

Lehner hyllas efter storspel inatt: ”Varit bra för oss”

Robin Lehner var tillbaka i kassen för New York Islanders inatt efter en tids frånvaro. Det blev en minst sagt lyckad comeback då han räddade 23 skott och utsågs till matchens första stjärna.

Trots att det var en bra kväll för Robin Lehner så gick det inte riktigt lika bra för Islanders som lag. Man lyckades inte förvalta att 27-åringen stundtals höll kvar dem i matchen. Pittsburgh vann med 2-1 efter straffläggning.

Lehner gjorde sin första start i december efter att ha dragits med en ospecificerad skavank. Det blev en lyckad comeback och Lehner räddade delvis kvar Islanders i matchen.
– Han spelade bra ikväll, han har varit bra för oss i sina senaste matcher. Han gjorde flera avancerade räddningar i svåra situationer tidigt i matchen, sade Islanders-tränaren Barry Trotz till nhl.com.

SPELADE I ANRIKA ARENAN

Matchen var även speciell av en annan anledning. Det var nämligen första gången på flera år som Islanders var tillbaka i sin gamla arena Nassau Coliseum, som nu heter NYCB Live, efter flytten till Barclays Center.

Det var i den arenan som Islanders vann sina fyra raka Stanley Cups på 80-talet och den hålls kärt av fans. Det kommer att spelas en handfull matcher där under vintern.

New York Islanders lyckades däremot inte ta tillvaro på tillfället utan när Jake Guentzel satte den avgörande straffen stod det klart att det blev förlust i återkomsten.

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 1-2 SO (0-0,1-0,0-1,0-0,0-1)

New York Islanders: Anthony Beauvillier 
Pittsburg Penguins: Derrick Brassard, Jake Guentzel

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR:

Den här artikeln handlar om: