Sök
Stefan Elliott.
Ottawa

Nu får förre SHL-backen ny NHL-chans – mot sitt gamla lag

För lite mindre än en vecka sedan trejdades backen Stefan Elliott från Pittsburgh till Ottawa. Igår kallades han upp från farmarligan av Senators och går mot ännu en NHL-match – tre år sedan den senaste.

Vi känner igen Stefan Elliott från hans tid i HV71 förra säsongen där han på 34 matcher gjorde 21 poäng och dessutom spelade han OS för Kanada där det blev brons. Efter säsongen skrev han på för Pittsburgh, men fick bara speltid i farmarligan.

TREJDADES FÖRRA VECKAN

I förra veckan trejdades backen till Ottawas organisation, tillsammans med svenske Tobias Lindberg i utbyte mot i utbyte mot Ben Sexton och Macoy Erkamps, och igår kallades han upp av Senators, som har fått både Christian Jaros och Dylan DeMelo på skadelistan på senare tid.

Ottawa har match borta mot Nashville inatt och då är det högst troligt att Elliott får speltid. I så fall första gången i NHL sedan 6 december 2016 då han spelade för just Nashville mot Carolina.

Den här artikeln handlar om: