Sök
181030 Skellefteås Joakim Lindström under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Malmö Redhawks den 30 oktober 2018 i Skellefteå. …
Nyheter

Skellefteå utslaget i Champions League efter straffdrama

Skellefteå AIK är utslagna i Champions Hockey League. Detta efter att ha förlorat kvartsfinalen mot tjeckiska HC Pilsen med 2-1 efter straffar i returmötet i Home Monitoring Aréna.

Efter första mötet hade svenskarna 3-3 med sig ner inför returen som blev både jämn och dramatisk. Det såg länge ut som att SAIK skulle gå segrande ur striden. Skellefteå tog nämligen ledningen med 1-0 med bara 2:28 kvar att spela av ordinarie tid. I powerplay hittade Robin Alvarez assisterad av Jonathan Pudas och Juhamatti Aaltonen. Målet såg ut att bli avgörande men med bara 36 sekunder kvar kom kvitteringen. 

Pilsen tog ut målvakten Dominik Frodl och kunde genom Jakub Kindl få in kvitteringspucken. Kindl hittade rätt med ett tungt slagskott från blå på en chanslös Gustaf Lindvall.

Den tio minuter långa förläningen blev mållös och matchen fick avgöras i en fem omgångar lång straffläggning. Pudas satte Skellefteås första försök, innan laget missade tre raka, samtidigt som Pilsen satte tre. Förre Färjestad-spelaren Milan Gulaš avgjorde matchen och nu väntar semifinal för tjeckerna.

Den här artikeln handlar om: