Sök
ST. PAUL, MN – FEBRUARY 10: Chicago Blackhawks defenseman Carl Dahlstrom (63) in action in the 1st period during the Central Division game between the Chicago Blackhawks and the Minnesota Wild on February 10, 2018 at Xcel Energy Center in St. Paul, Minnesota. The Wild defeated the Blackhawks 3-0. (Photo by David Berding/Icon Sportswire) NHL Eishockey Herren USA FEB 10 Blackhawks at Wild PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon180210025 …
Nyheter

Svenske backen flyttas upp från farmarligan – får ny chans i NHL

Han har varit assisterande lagkapten för Rockford IceHogs i AHL och imponerat under hösten. Nu får Carl Dahlström chansen i NHL med Chicago Blackhawks.

Carl Dahlström fick spela elva matcher för Chicago Blackhawks förra säsongen, nu får han sin första chans med NHL-spel denna säsong. Förra säsongen mäktade han med tre assist i NHL men han väntar fortfarande på sitt första NHL-mål.

Dahlström har varit en ledande spelare i Chicagos AHL-lag Rockford IceHogs. Där har han stått för åtta poäng (1+7) på 22 matcher. Han flyttas nu upp tillsammans med forwarden Dylan Sikura. Samtidigt går anfallaren Alexandre Fortin åt andra hållet. Chicago har satt Artiom Anisimov på ”injured reserve” vilket innebär att han förväntas bli borta en längre tid.

Den förre Linköpingsbacken Dahlström draftades i andra rundan som det 51:a valet av Chicago i draften 2013.

Den här artikeln handlar om: