Sök
Gabriel Landeskog
Nyheter

Ny poängexplosion av Landeskog – är topp-tio i poängligan

Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon och Gabriel Landeskog fortsätter utgöra NHL:s bästa kedja. Men trots att trion gjorde tio nya poäng i natt föll laget med 6-4 mot Edmonton. Gabriel Landeskog noterade fyra poäng.

Få lag, om ens något, är lika beroende av sin förstakedja som Colorado. Inte ens i natt, när den stod för tio (!) poäng mot Edmonton räckte det till seger. Edmonton vann med 6-4 trots stjärnkedjans dominans.

Mikko Rantanen stod för 1+3 och ryckte ifrån i poängligan eftersom kedjekompisen Nathan MacKinnon ”bara” gjorde två assist. Rantanen toppar poängligan med fem poäng före radarpartnern och har stått för 52 poäng på bara 31 matcher. En alldeles galen notering.

JAGAR ”OVIE”

Tredjelänken i enheten, Gabriel Landeskog, går som bekant också urstarkt. Han sköt de två avslutande målen för Avalanche i natt och hade dessutom två passningspoäng, precis som Rantanen. Svensken står på 38 poäng (19+19) på 31 matcher efter nattens nya starka insats, och är med det tia i NHL:s poängliga. Landeskog har bara en poäng upp till Alex Ovetjkin på sjundeplats och är fem poäng bakom Connor McDavid som just nu är fyra, bakom Nikita Kutjerov och den tidigare nämnda Coloradoduon.

McDavid hade förstås en del i segern i natt. Han sköt ett mål, sitt sjuttonde för säsongen, och hade också en målgivande passning. Allra hetast var dock Leon Draisaitl med 2+1 och Ryan Nugent-Hopkins med 2+1.

Colorado – Edmonton 4-6
Colorado: Gabriel Landeskog 2, Mikko Rantanen (Landeskog), Colin Wilson (Landeskog)
Edmonton: Ryan Nugent-Hopkins 2, Kyle Brodziak, Connor McDavid, Leon Draisaitl, Darnell Nurse

Den här artikeln handlar om: