Sök
Glada miner i Oskarshamn men deppigt i Leksand.
Västerviks IK

HA–SVEPET: Oskarshamn vände och vann i toppmötet – Leksand fortsätter förlora

Nästan alla lag var i spel under onsdagens omgång av HockeyAllsvenskan. Endast Karlskrona och Vita Hästen vilade. Det var en omgång med flera utropstecken. Oskarshamn vände i toppmötet med AIK, Leksand blev nollat och förlorade för åttonde raka matchen. Västerås förlängde sin imponerande hemmasvit men det satt långt inne och Almtuna höll nollan för tredje matchen i rad. 

OSKARSHAMN – AIK 5-3 (2-2,2-0,1-1)

Oskarshamn: Joakim Hilding 2Jonas Engström, Filiph Engsund, Oskar Nilsson
AIK: Sam Marklund, Max Lindholm, Fredric Weigel

AIK såg ut att gå mot ännu en seger mot Oskarshamn. Innan det ens gått ledde Stockholmslaget redan med två mål. Det skiljde endast 18 sekunder mellan 0-1 och 0-2-målet. Oskarshamn skulle däremot resa sig och vann rättvist. Därmed bröt man AIK:s segersvit som stannade på fyra matcher. Oskarshamn närmar sig AIK och nu skiljer endast två poäng mellan lagen. Avståndet neråt ökade också och Oskarshamn har nu fyra poäng ner till Västerås på tredje plats.

LEKSAND – SÖDERTÄLJE 0-4 (0-0,0-2,0-2)

Leksand: –
Södertälje: Sebastian Dyk, Ludwig Blomstrand, Nicolai Meyer, Hugo Gustafsson

Det beskrevs som ett ångestmöte inför matchstart. Inför match hade Leksand sju raka förluster och Södertälje hade förlorat nio av sina tolv senaste matcher. En trend skulle vändas och det blev Södertäljes. Trots att man sköt 35 skott så nollades Leksand för andra gången på tre matcher och nu har man åtta raka nollpoängare. Leksand håller på att tappa mark i tabellen, nu är det endast tre poäng ner till Södertälje under strecket till play-off. Man har även hela 18 poäng upp till Oskarshamn på andra platsen.

MODO – TINGSRYD 4-5 OT (1-2,1-1,2-1,0-1)

Modo: Kalle Jellvert 2, Patrik Karlkvist, Magnus Häggström
Tingsryd: Måns Hermansson, Filip Ahl, Daniel Ljunggren, Filip Owesson, Max Novak

Trots att man bara sköt 17 skott så lyckades Tingsryd göra fem mål och fullbordar därmed sin klättring i tabellen. Laget som för inte så länge sedan låg sist har nu sex segrar på åtta matcher och har avancerat förbi Västervik och upp ovanför kvalstrecket. Modo fortsätter däremot att lyckas knipa poäng oavsett seger eller förlust. Laget har nu tagit poäng i nio av sina tio senaste matcher.

VÄSTERÅS – BJÖRKLÖVEN 5-4 OT (1-1,2-2,1-1,1-0)

Västerås: Fredrik Hetta, Johan Skinnars, Alexander Lindelöf, Mikael Fryckland, Marcus Bergman
Björklöven: August Tornberg 2, David Lindquist, Emil Lundberg

Västerås fortsätter att gå oerhört starkt. Kvällens seger var lagets elfte på tolv matcher. Det satt dock hårt inne. Björklöven tog ledningen i tredje perioden av vad som var en minst sagt svängig tillställning. Västerås kom däremot tillbaka och avgjorde med mindre än en minut kvar av övertiden. Det var även deras tolfte raka hemmaseger, senast ett bortalag vann i ABB Arena Nord var 6 oktober när just Björklöven vann med 0-2.

PANTERN – ALMTUNA 0-2 (0-0,0-0,0-2)

Pantern: –
Almtuna: Alexander Lunsjö, Tobias Liljendahl

Almtuna förlänger sin segersvit till tre matcher efter två mål sent i den tredje perioden. Man har även hållit nollan i alla dessa tre matcher och i 185(!) minuter i rad. Totalt har Almtunas målvakter räddat 87 skott i rad. Arvid Ljung har stått i de två senaste och storspelat, idag räddade han 38 skott. Det är lagets sjätte nolla för säsongen. Förra gången Almtuna åkte ner till Malmö och mötte Pantern så lyckades Skånelaget heller inte göra mål. Då vann Almtuna med 0-4.

KARLSKOGA – VÄSTERVIK 3-2 OT (0-0,2-1,0-1,1-0)

Karlskoga: Fredrik Höggren, Fredrik Forsberg, Dennis Fröland
Västervik: Jens Holmström, Kim Johansson

Karlskoga fortsätter att imponera även om det satt hårt inne mot bottenlaget Västervik. Segern var deras sjunde på nio matcher. Västervik å sin sida har däremot förlorat fem av sina sju senaste matcher. Trots att man fick med sig en poäng så innebär förlusten att man glider ner under strecket och ligger nu på negativ kvalplats.

Den här artikeln handlar om: