Sök
181116 Almtunas Alexander Lunsjö deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Almtuna den 16 november 2018 i Stockholm. Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253 …
Nyheter

59 poäng ifjol – spelet har varit i fokus i år: ”Straffad hårdare om man gör ett misstag”

Alexander Lunsjö värvades till Almtuna från Kallinge/Ronneby inför säsongen. Nu står det klart att 22-åringe stannar i Uppsala-klubben över nästa säsong också.
— Det känns såklart bra. Jag har trivts bra från första dagen jag kom hit, både med staden och laget, berättar han för hockeysverige.se.

59 poäng på 40 matcher för Kallinge/Ronneby fick Almtuna att lägga fram ett kontrakt i våras. Alexander Lunsjö nappade, och trivs i sin nya miljö. Därför förlängde han idag sitt kontralt ytterligare en säsong. Detta meddelar Almtuna via sin hemsida.
— Jag känner en trygghet i att stanna kvar ett år till för att kunna utvecklas och ta ännu mer steg i min hockey. De har skickat iväg spelare uppåt i seriesystemet förut och det är väl lite därför också, berättar Lunsjö för hockeysverige.se.

SPELET HAR VARIT I FOKUS

Tio poäng har det blivit hittills i allsvenskan, men produktionen framåt har inte varit i Lunsjös fokus berättar han.
— Jag har inte tänkt så mycket på produktionen ännu i och med att det är mitt första år i allsvenskan. Det är mer mitt spel och jag har försökt att vara så noggrann som möjligt, allt från försvarszon upp till anfallszon.

Vad har du upplevt som den största skillnaden mellan Hockeyettan och Hockeyallsvenskan?
— Det är väldigt stor skillnad på division ett och Hockeyallsvenskan. Det är mycket jämnare spelare och lag. Man kan inte gå ut och ha en dålig match mot laget som ligger i botten, då förlorar man. I Hockeyettan kunde man möta ett lag i botten och spela lite hursomhelst och ändå komma iväg med tre poäng.
— Sedan är det mycket skickligare spelare. Man blir straffad hårdare om man gör ett misstag.

22 MATCHER FÖR RÖGLE

Alexander Lunsjö spelade 22 SHL-matcher för Rögle säsongen 2015/2016 och gjorde ett mål och en assist. De två senaste säsongerna har han spelat i Kallinge/Ronneby och totalt har det blivit 79 poäng på dessa.

Vilka delar i ditt spel behöver du utveckla för att ta dig till SHL?
— Jag tycker att jag behöver utveckla allt. Bli snabbare, mer fysisk, täcka puck bättre. Men det är alla delar.

Den här artikeln handlar om: