Sök
Ondrej Kase.
Nyheter

Två svenskmål och doldisens hattrick gav ännu en seger åt svensklaget

Det går bra för Anaheim Ducks nu. För drygt en månad sedan hade man sju raka förluster. Inatt tog man sjunde segern på åtta matcher och återigen var det mycket tack vare sina svenska spelare. 

Ducks har blivit något av ett comebacklag i vinter. Oavsett om man ligger under i matcherna så hittar man alltid sätt att komma tillbaka i matcherna. För ett tag sedan lyckades man vända ett 1-5 underläge till seger med 6-5 mot Washington.

Nattens comeback var inte riktigt lika imponerande dels då det var på hemmaplan och dels för att man ”bara” låg under med 1-3 när vändningen startade. Dallas Stars inledde matchen starkast och ledde rättvist. Ondrej Kase hann däremot reducera till 2-3 innan den andra periodens slut.

MÅL I FYRA RAKA MATCHER FÖR SILFVERBERG

Sedan lossnade det för Ducks. Först satte Kase kvitteringen halvvägs in i tredje vilket också var han tredje mål i matchen och innebar att han fullbordade karriärens första hattrick. Därefter gav Brandon Montour Kalifornialaget ledningen innan svenskarna tog över.

För fjärde matchen i rad hamnade Jakob Silfverberg i målprotokollet. Hans mål med sju minuter kvar av matchen innebär 5-3 till Ducks. Hampus Lindholm skickade även in en puck i den tomma kassen i slutet av match och slutresultatet 6-3 var ett faktum. Pontus Åberg noterades även för en assist till ett av Kases mål.

Anaheims stjärna och lagkapten Ryan Getzlaf noterades för två assist i matchen vilket gör att han passerar 900 poäng i sin karriär. Segern var Anaheim sjunde på åtta matcher och med det befäste dem därmed sin andraplats i Pacific division.

Anaheim Ducks – Dallas Stars 6-3 (1-0,1-3,4-0)

Anaheim: Ondrej Kase 3, Brandon Montour, Jakob Silfverberg, Hampus Lindholm
Dallas: Miro Heiskanen, Blake Comeau, Aleksander Radulov

Den här artikeln handlar om: