Sök
NASHVILLE, TN – MARCH 31: Nashville Predators right wing Eeli Tolvanen (11) is shown prior to the NHL Eishockey Herren USA game between the Nashville Predators and Buffalo Sabres, held on March 31, 2018, at Bridgestone Arena in Nashville, Tennessee. (Photo by Danny Murphy/Icon Sportswire) NHL: MAR 31 Sabres at Predators PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon160180331821 …
Nyheter

Finske stortalangen skickas tillbaka till AHL – kan bli JVM-aktuell

Eeli Tolvanen fick bara fyra matcher i Nashville för den här gången. Nu skickas han ned till AHL igen.

Han gjorde 1+1 i säsongsdebuten i NHL, men därefter följde tre poänglösa matcher. Nu skickas Eeli Tolvanen ned till Milwaukee Admirals i AHL igen. Det meddelar Nashville på sitt twitterkonto. Beskedet innebär att Kyle Turris är redo för spel igen efter en tids frånvaro på grund av en skada. Han går med stor sannolikhet in i laget i nattens match mot formstarka Vancouver.

Beskedet öppnar för att Tolvanen kan komma att bli aktuell för Finlands JVM-lag, även om det tidigare låtit tveksamt både från Nashville-håll och från spelaren själv. Men så länge han är i AHL finns i alla fall chansen. Storlöftet fanns emellertid inte med i den preliminära truppen.

19-åringen gjorde sex poäng på fem matcher i JVM förra året innan han dominerade stort i OS bara ett par månader senare. Han gjorde också en briljant säsong i KHL för Jokerit.

Men den här säsongen har alltså varit lite motigare för Eeli Tolvanen, som gjort elva poäng på 21 matcher i AHL under säsongen.

Den här artikeln handlar om: