Sök
Vladimir Tarasenko.
St. Louis

Efter miserabla starten – kan superstjärnan trejdas?

St. Louis satsade stenhårt i somras och ville utmana om Stanley Cup-titeln. I stället har säsongen varit miserabel och de håller till i botten. Nu mumlas det om att några av lagets stjärnor kan trejdas.

De trejdade till sig Ryan O’Reilly och snappade upp Tyler Bozak på free agent-marknaden. Med tanke på att St. Louis redan hade ett starkt lag sedan tidigare fanns det då anledning att se dem som en utmanare till Stanley Cup, trodde många. Men säsongsstarten har varit usel. Tränaren Mike Yeo fick gå och Craig Berube tog över. Men formen har varit fortsatt svag. Häromdagen såg vi dessutom bilder på ett slagsmål från lagets träning.

LÄS ÄVEN: Här slåss lagkamraterna på träningen

General manager Doug Armstrong är pressad och nu kan saker vara på gång i Blues. Enligt den initierade lokaljournalisten Jeremy Rutherford kan flera av lagets stora stjärnor vara på trejdmarknaden. Han ska ha sagt i en sändning i ESPN att ett par general managers  i ligan har hört att några stora namn finns på marknaden, och att Armstrong ska vara öppen för att trejda bort vem som helst i laget – till och med Vladimir Tarasenko. En annan general manager ska ha sagt att han hört att Tarasenko är tillgänglig.

Rutherford vill dock förtydliga att det inte tycks vara så att Blues aktivt gått ut och sagt att alla är tillgängliga.

TIO POÄNG FRÅN SLUTSPEL

Den ryske superstjärnan har legat mellan 30 och 40 mål per säsong de fyra senaste åren men har haft det tyngre den här hösten och vintern. 27-åringen har bara gjort 9+11 på 29 matcher, vilket är en stor besvikelse sett till förväntningarna.

Det ska dock sägas att han sitter på ett kontrakt till 2023, värt 7,5 miljoner dollar.

Det återstår att se om en otålig Armstrong spränger lagbygget – eller behåller tålamodet och hoppas på att den på pappret så starka truppen kan lyckas vända på skutan. Just nu är St. Louis trea från slutet i konferensen, med 26 poäng på 29 matcher. De har tio poäng upp till formstarka Edmonton på den sista slutspelsplatsen.

Den här artikeln handlar om: