Sök
4.07852682 Dec 12, 2018; Calgary, Alberta, CAN; Calgary Flames defenseman Rasmus Andersson (4) celebrates his first NHL goal in the third period against the Philadelphia Flyers at Scotiabank Saddledome. Mandatory Credit: Candice Ward-USA TODAY Sports IBL …
Philadelphia

Svenskbacken gjorde första NHL-målet i karriären

Rasmus Andersson har klivit in i NHL den här säsongen och tagit för sig rejält i Calgary. Inatt gjorde han sitt första mål i ligan och startade på köpet upphämtningen när Philadelphia besegrades med 6-5.

Häromdagen var det Oliver Kylington. Inatt var det Rasmus Andersson som inte ville vara sämtre utan gjorde sitt första NHL-mål i karriären. Detta i sin 40:e match totalt, 29:e för säsongen.

TAGIT FÖR SIG MER OCH MER

Andersson var en av de sista som fick lämna Calgarys training camp inför säsongen. Men skador på backar gjorde att han kom in i laguppställningen igen och sedan dess har han tagit för sig mer och mer och fått mer förtroende.

Inatt var Calgary i underläge mot Philadelphia på hemmaplan med både 2-4 och 3-5 men i slutet satsade de allt på att komma ikapp och 18:52 in i den tredje perioden smällde det till bakom Anthony Stolarz som vaktade Flyers kasse. Anderssons första NHL-mål i karriären.
— Jag är lycklig över att det äntligen kom. Det är mycket känslor, vi ligger under med två mål med lite tid kvar.

Anderssons mål blev startskottet på Flames upphämtning. Sju sekunder före full tid kom kvitteringen från Sean Monahan och 35 sekunder in på förlängningen avgjorde Johnny Gaudreau till Calgarys fördel.

Calgary Flames – Philadelphia Flyers 6-5 (1-0,2-4,2-1,1-0)

Calgary: Sean Monahan (2), Sam BennettJohnny GaudreauMark Giordano, Rasmus Andersson
Philadelphia: Sean Couturier (2), Dale WeiseJames Van RiemsdykTravis Sanheim

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR:

Den här artikeln handlar om: