Sök
Ryan Gunderson.
SHL

Backstjärnan på väg bort från SHL: ”En av kandidaterna”

Han finns med i toppen av backarnas poängliga och har varit en av Brynäs bästa spelare den här säsongen. Men till nästa säsong kan Ryan Gunderson vara förlorad för klubben – och SHL. Enligt schweizisk media är han på väg till Fribourg-Gottéron i NLA.

Ryan Gunderson har hittills gjort 15 (2+13) poäng i SHL och ligger just nu femma i backarnas poängliga i SHL, två pinnar bakom ledande Kodie Curran. Men till nästa säsong kan amerikanen, vars kontrakt går ut i vår, vara förlorad.
— Ryan Gunderson är en av kandidaterna. Men för närvarande finns inget undertecknat, säger NLA-klubben Fribourg-Gottérons sportchef Christian Dubé till lematin.ch.

Amerikanen är inne på sin tredje raka säsong i Brynäs, dit han återkom 2016 efter två säsonger i KHL för Jokerit och Dinamo Minsk. Dessförinnan hade han gjort tre säsonger i Gävle-klubben, samt en i det då allsvenska Örebro. Ifjol spelade 33-åringen OS för USA.

Den här artikeln handlar om: