Sök
4.07795515 Nov 18, 2018; Edmonton, Alberta, CAN; Vegas Golden Knights forward William Karlsson (71) celebrates his first period goal against the Edmonton Oilers at Rogers Place. Mandatory Credit: Perry Nelson-USA TODAY Sports IBL …
Vegas

Nu har Vegas vunnit mot alla lag i NHL – stekhet Karlsson låg bakom segern

Förväntningarna var högt ställda på William Karlsson och hans Vegas Golden Knights inför säsongen. Det gick lite knackigt i början men nu har de båda hittat formen igen.

Inatt inledde Vegas sin bortaturné genom den östra konferensen då man mötte New York Islanders. Hemmalaget ledde med 2-1 i slutet av den andra perioden men då kom Vegas svenskar in och frälste dem.

Först satte William Karlsson kvitteringen bakom Robin Lehner i Islandersmålet. I början av den tredje perioden tog även Vegas ledningen när Tomas Nosek satte en retur från ett skott av Oscar Lindberg. Resultatet 2-3 stod sig matchen ut och Vegas kasserade in sin nionde seger på elva matcher.
– Bra seger på bortaplan. De gjorde det svårt för oss att ta oss in framför kassen. De gjorde ett riktigt bra defensivt jobb, säger Karlsson till nhl.com.

HAR VUNNIT MOT ALLA 30 NHL-LAG

Målet var Karlssons elfte för säsongen. Efter en trög start på säsongen har han nu kommit igång med målskyttet igen. De senaste nio matcherna har han stått för sex mål, bara fem spelare i hela NHL har gjort fler mål under samma tidsspann.

Vegas har nu också hittat formen. Förväntningarna är alltid högt ställda av ett lag som gick till Stanley Cup-final året innan och Vegas har haft svårt att leva till dem. Nu har man alltså nio segrar på sina elva senaste matcher och sitter på en av wild card-platserna i väst.

Islanders var också det enda laget i ligan som Vegas inte hade vunnit mot än. Lagen möttes två gånger förra säsongen och då vann Islanders båda gångerna. Det blev tredje gången gillt för Vegas som nu har vunnit mot alla sina 30 motståndare i NHL.

New York Islanders – Vegas Golden Knights 2-3 (1-1,1-1,0-1)

New York: Anthony BeauvillierAdam Pelech
Vegas: Jonathan Marchessault, William Karlsson, Tomas Nosek

Den här artikeln handlar om: