Sök
Jake DeBrusk …
Nyheter

Bruins-stjärnan undersöks för hjärnskakning: ”Färre symptom idag”

Boston Bruins bekräftade under torsdagen att Jake DeBrusk genomgår undersökningar för en förmodad hjärnskakning, rapporterar 98.5 The Sport Hub.
– Det går åt rätt håll, förklarade tränaren Bruce Cassidy.

Jake DeBrusk fick Danton Heinens skott i bakhuvudet när Bruins mötte Toronto Maple Leafs den 26 november, och det tros vara boven i dramat. DeBrusk spelade dock de nästföljande fyra matcherna innan han kom till lagets träningsanläggnin den 7 december och meddelade att han ”inte mådde bra”.

Han undersöktes av läkare och i tisdags sa lagets tränare Bruce Cassiy att om DeBrusk fick minsta diagnos så skulle han genomgå NHL’s ”concussion protocol” där en detaljerad undersöknng av han fått en hjärnskakning utförs. Under torsdagkvällen bekräftade klubben att DeBrusk nu är där men Cassidy sa samtidgt:
– Han uppvisar färre symptom idag. Det går åt rätt håll.

Det finns fortfarande ingen prognos för när 22-årige DeBrusk kan vara tillbaka i spel.

Den här artikeln handlar om: