Sök
Nyförvärv till Tingsryd
Tingsryds AIF

HA-klubben värvar: ”Hyfsat storväxt tvåvägsback”

Tingsryd har haft lite omsättning i truppen på sistone och det får klubben att agera. Idag meddelar TAIF att man tagit in backen Brenden Miller på korttidskontrakt över januari månad.
– Vi tar in honom på grund av vårt skadeläge, säger sportchefen Thomas Bergstrand tlil Smålandsposten

Både Roni Rukajärvi och Charlie Dodero har lämnat klubben. På skadelistan finns Robin Olsson och Björn Karlson. Marcus Karlström är utlånad till Kallinge/Ronneby. Omsättningen på spelare har varit hög för Tingsryd som nu hämtar in den kanadensiske backen Brenden Miller, 24:
–  Jag hoppas han är spelklar till matchen den 26 december (Pantern hemma), men skulle han bli klar till torsdagens match (Södertälje borta den 20 december) är det en bonus, säger sportchefe Thomas Bergstrand till Smålandsposten.

Miller kommer närmast från Banska Bystrica i den slovakiska ligan. Han har spenderat de senaste två åren i Europa och spelade före Bystrica i Torpedo Ust-Kamenogorsk i ryska MHL. Dessförinnan spelade han två år i ECHL.
– Vi tar in honom på grund av vårt skadeläge, säger Tingsryds sportchef Tomas Bergstrand till smp.se, och beskriver Miller, 185 centimeter lång och 95 kilo tung, som en ”hyfsat storväxt tvåvägsback.

Kontraktet sträcker sig just nu januari ut.

Den här artikeln handlar om: