Sök
Samuel Ersson.
Västerås IK

Succémålvakten uppgavs vara klar för Brynäs – förnekar: ”Inget är klart”

Igår kom det uppgifter som sade att Västerås succémålvakt Samuel Ersson var klar för Brynäs. Idag går han själv ut och förnekar uppgifterna. 
– Det finns ett intresse men det är inget som är klart, säger han till P4 Västmanland.

Samuel Ersson har gjort succé i HockeyAllsvenskan. Han har högst räddningsprocent av alla målvakterna, flest segrar samt har släppt in näst minst mål per match. Detta har naturligtvis gjort att flera SHL-klubbar har haft ögonen på 19-åringen.

Igår kom uppgifter som placerade JVM-målvakten i Brynäs som han var i innan han gick till Västerås. Ersson spenderade tre år i Brynäs juniorlag och har stått i en SHL-match för klubben. Han förnekar däremot att han skulle vara klar för en återkomst.
– Det finns ett intresse från SHL-klubbar men det är inget som är klart och det är inget jag tänker på nu utan det kommer efter säsongen. Nu är det VIK Hockey som gäller för hela slanten, säger han till P4 Västmanland.

(P4 Västmanland) Är du på väg till Brynäs?
– Det finns ett intresse men vart det tar vägen det vet jag inte. Allt sådant tar jag ju efter säsongen. Just här och nu fokuserar jag på att vinna så mycket matcher som möjligt med Västerås och nu är det ju JVM som stundar, så nu ska jag fokusera på det.

Samuel Ersson draftades i femte rundan av Philadelphia Flyers i årets draft. Han valdes som en av tre målvakter att representera Sverige i JVM i Vancouver och Victoria som inleder 26 december. Där förväntas han tävla om förstaspaden med Adam Åhman och Olle Eriksson Ek.

Den här artikeln handlar om: