Sök
Timo Meier och Joe Pavelski.
San José

Doldisen skuggar toppen av skytteligan efter två nya mål

För den andra matchen i rad så stod schweizaren Timo Meier för två mål för sitt Sharks. Segern innebar att San José passerade Anaheim och ligger nu på andraplats i Pacific Division. 

Kollar man i toppen av NHL:s skytteliga så ser man namn som man trodde skulle ligga däruppe. Aleksander Ovetjkin, Patrik Laine, Nathan MacKinnon, John Tavares och Timo Meier. Vänta lite nu, en av dessa är inte som de andra.

Timo Meiers framgång har gått lite under radarn denna säsongen. Hans två mål i nattens match var han 17:e och 18:e mål för säsongen. Faktum är att under detta kalenderåret har Meier gjort 33 mål och endast Joe Pavelski har gjort fler för Sharks med 34.

Timo Meier har inte riktigt blivit ett namn som det talas om i hushållen än. Han är ju ingen Elias Pettersson direkt, även fast Meier gjort fler mål än ”Petey”. Men faktum är att hans framgång kommer lite som en överraskning. En del kanske kommer ihåg honom från årets VM-final när han var en av de schweiziska spelarna som fick svenskar att sätta hjärtat i halsgropen framför TV:n.

Förutom att göra mål i VM-finalen så har han också gjort mycket mål i NHL. Förra året noterades han för 21 mål på 81 matcher, ganska hyfsat för en 22-åring. I år har han däremot gjort 18 mål på endast 30 matcher och fortsätter han i liknande takt så slutar han på 47 mål denna säsongen.

Matchen då? Ja den vann Sharks med 3-2 över Dallas Stars. Mycket tack vare sin schweiziske stjärna. Erik Karlsson noterade även för en assist till ett av Meiers mål.

San José Sharks – Dallas Stars 3-2 (0-0,1-1,2-1)

San José: Timo Meier 2, Joe Thornton
Dallas: Radek Faksa, Miro Heiskanen

Den här artikeln handlar om: