Sök
Adam Larsson.
Philadelphia

Blågule guldbacken bröt långa måltorkan när Oilers förlängde fina sviten

Efter 43 mållösa matcher kunde Edmontons svenske back Adam Larsson i natt bryta sin måltorka då han stod för ett av målen i Oilers 4–1-seger över Philadelphia. Segern var Edmontons sjätte raka på hemmais.

17 mars 2018. Det var senaste gången som Tre Kronors VM-guldback Adam Larsson hittade nätet i NHL innan nattens möte med Philadelphia. Efter 43 mållösa matcher kunde den Edmontonbacken bryta sin långa måltorka när han prickade in 3–0-pucken bakom Anthony Stolarz i Flyers-kassen.

FÅTT ETT LYFT SEDAN COACHBYTET

Annars handlade det mesta, som vanligt, om Connor McDavid i Oilers 4–1-seger. Den kanadensiske superstjärnan stod för två mål och spelade fram till ytterligare ett och låg således bakom det mesta i segern, som var Oilers sjätte raka hemma i Rogers Place.

McDavid står nu noterad för 48 poäng (19+29) på 32 spelade matcher den här säsongen.

Oilers har fått ett önskvärt lyft efter att man valde att ersätta huvudtränaren Todd McLellan med Ken Hitchcook för en dryg månad sedan. Hitchcook har lett Edmonton till nio segrar på de 13 matcher han coachat laget, vilket tagit Oilers till en tredjeplats i Pacific Division.

Edmonton Oilers – Philadelphia Flyers 4–1 (1–0, 2–0, 1–1)
Edmonton: Connor McDavid 2 (17), Adam Larsson (1), Alex Chiasson (14)
Philadelphia: Jakub Voracek (9)

Den här artikeln handlar om: