Sök
OTTAWA, ON – SEPTEMBER 29: Ottawa Senators left wing Alex Formenton (59) participates in drills during warm-up before National Hockey League preseason action between the Montreal Canadiens and Ottawa Senators on September 29, 2018, at Canadian Tire C​entre in Ottawa, ON, Canada. (Photo by Richard A. Whittaker/Icon Sportswire) NHL Eishockey Herren USA SEP 29 Preseason – Canadiens at Senators PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon180929123 …
Nyheter

Kanadensiska mardrömsbeskedet: NHL-meriterade forwarden missar JVM

Han spenderade nio matcher i NHL under hösten och var en tilltänkt nyckelspelare i det kanadensiska JVM-landslaget. Nu stoppas Alex Formenton från spel i turneringen på grund av en knäskada, enligt TSN:s initierade insider Bob McKenzie.

Det kanadensiska JVM-landslaget tvingas klara sig utan den NHL-meriterade forwarden Alex Formenton. TSN:s Bob McKenzie skriver på Twitter att en knäskada stoppar den 19-årige forwarden från att delta i turneringen.

Formenton tog överraskande nog en plats i Ottawas forwardsuppsättning i början av NHL-säsongen och spelade nio matcher för Senators innan han skickades tillbaka till juniorlaget London i OHL, där han är lagkamrat med svenske Adam Boqvist. I London har Formenton producerat 16 poäng (7+9) på 13 matcher. Nu får kanadensarna alltså klara sig utan den tilltänkta stjärnforwarden.

19-åringen spelade JVM för Kanada redan förra året. Då stod han för fyra poäng (2+2) på sju matcher när det kanadensiska landslaget bärgade guldet i Buffalo.

ANDRA NAMNKUNNIGA SPELARE PETADE

Kanada gallrade samtidigt bort en del namnkunniga spelare under natten. Backen Pierre-Olivier Joseph, som draftades som 23:e spelare totalt i draften 2017 av Arziona, får inte plats i laget. Detsamma gäller centern Liam Foudy, som Columbus plockade som 18:e spelare totalt i sommarens draft.

Kanada inleder sin JVM-turnering med ett möte med Danmark. Den matchen spelas natten mot torsdag den 27 december, svensk tid.

Den här artikeln handlar om: