Sök
Finland vände och vann mot Tre Kronor.
Nyheter

Historien upprepade sig – Tre Kronor föll efter nytt tapp: ”Jättebesviken”

Tre Kronor och tvåmålsledningar vill sig inte riktigt i denna upplaga av Channel One Cup. För andra matchen i rad tappade Sverige en 2–0-ledning till förlust när Finland kunde vända och vinna lördagsmorgonens drabbning. Matchhjälte för finländarna blev Juuso Hietanen som prickade in det matchavgörande 3–2-målet med två och en halv minut kvar att spela av den tredje perioden.

Matchen, som hade nedsläpp redan klockan 09:30 svensk tid, började annars på bästa sätt för Tre Kronor då Michael Lindqvist kunde pricka in 1–0 redan efter 04:34 in i den första perioden. Målet kom i spel i numerärt överläge och var Färjestadsforwardens första i Tre Kronor-sammanhang.
– Det var bara att sätta dit den. Vi har fantastiskt bra spel i powerplay, det var skönt att få den direkt, sade Lindqvist till C More i den första periodpausen.

Luleåforwarden Emil Larsson kunde utöka Tre Kronors ledning i inledningen av den andra perioden efter en läcker framspelning av John Norman. Där och då såg Tre Kronor ut att gå mot en kassaskåpssäker seger, men finländarna skulle resa sig.

”VI SLÅR OSS SJÄLVA”

Först prickade Oula Palve in 1–2-reduceringen med ett rappt handledsskott bakom debuterande Adam Reideborn, innan Antti Kalapudas elegant kunde styra in kvitteringspucken i inledningen av den tredje perioden.

Den tidigare Brynäsbacken Juuso Hietanen fullbordade sedan finländarnas vändning, då han prickade in 3–2-pucken bakom Reideborn med två och en halv minut kvar att spela av matchen.

Rikard Grönborg plockade ut målvakten och satsade på en extra utespelare i slutminuterna, men Tre Kronor kom inte närmare än så utan fick återigen se sig slagna efter att ha tappat en 2–0-ledning.
– Jag är jättebesviken, så klart. Vi slår oss själva lite grann. Vi kom ut jättebra, det var utklassning från vår sida i den första perioden. Tyvärr får vi inte in mer puckar. Sedan vänder matchen och de blev lite tyngre och starkare än oss och vann mer närkamper, sade Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg till C More efter matchen.

I morgon avslutar Tre Kronor turneringen med ett möte med Tjeckien. Den matchen startar 12:00.

Den här artikeln handlar om: