Sök
BUFFALO, NY – DEC 31, 2017: Team USA U20 face Team Finland U20 in the 2018 World Junior Hockey Championship. Team Finland forward Kristian Vesalainen (#13) carries the puck in the Team USA offensive zone during the second period. …
Nyheter

Förklaringen: Därför är finske talangen inte med i JVM-truppen

En och annan höjde nog på ögonbrynen när Kristian Vesalainen saknades från Juusi Ahokas bruttotrupp till JVM. Nu kommer förklaringen: 19-åringen har tackat nej till spel i turneringen, skriver Yle.

Efter att ha inlett säsongen i Nordamerika med spel i både Winnipeg Jets och klubbens farmarlag Manitoba Moose vände Kristian Vesalainen hem till Europa och Jokerit för drygt tre veckor sedan. Där har 19-åringen producerat fem poäng på sex matcher.

Därför var det många som blev förvånade när talangen inte fanns med i förbundskaptenen Juusi Ahokas bruttotrupp till JVM. Under lördagen, samma dag som den finska JVM-truppen åker över till Kanada för att ladda upp inför turneringen, kom förklaringen till talangens frånvaro – han har helt enkelt tackat nej till spel.
– Han har gjort sitt val, han åker inte på VM. Varje spelare får välja själv om de vill åka med eller inte, säger Jussi Ahokas till Yle.

TOLVANEN TILLGÄNGLIG?

Vesalainen har spelat turneringen två gånger tidigare och hade förmodligen varit en av stjärnspelarna i det finska laget, som nu alltså får klara sig utan forwardens tjänster. Som plåster på såren blev supertalangen Eeli Tolvanen (Nashville) nedskickad till farmarlaget häromdagen och bör således vara aktuell för spel i turneringen.

Finland inleder JVM-turneringen i Vancouver och Victoria med ett möte med Sverige natten till torsdag den 27 december klockan 04:30, svensk tid.

Den här artikeln handlar om: