Sök
GJORDE UPP. Matthew Tkachuk gav sig på Matt Dumba på grund av dennes tackling på Mikael Backlund i förra mötet lagen emellan.
Nyheter

Efter tacklingen som sänkte Mikael Backlund – här försöker han ge igen

Förra mötet mellan Calgary Flames och Minnesota Wild innehöll ett par kontroversiella situationer som utmynnade i skador. När lagen möttes i kväll var irritationen stor. I den första perioden utbröt tre slagsmål – varav ett som hämnd för den tackling som sänkte Mikael Backlund för en dryg vecka sedan.

Det var i Calgary Flames 2–0-seger mot Minnesota Wild den 6 december som Mikael Backlund respektive Mikko Koivu föll offer för tacklingar som fortfarande håller dem borta från spel. När lagen möttes på lördagskvällen spillde känslorna från förra mötet över.

Blott 40 sekunder in i matchen sökte Backlunds ordinarie kedjekamrat Matthew Tkachuk upp Matt Dumba, som sänkte svensken i senaste mötet, och utmanade honom på en fajt.

TRE SLAGSMÅL I FÖRSTA PERIODEN

Det stannade inte där. Första perioden innehöll ytterligare två slagsmål. Minnesotas Matt Hendricks gav sig på Calgarys lagkapten Mark Giordano, som var den som sänkte Koivu med en knätackling förra matchen – en knätackling som renderade i en två matcher lång avstängning.

Utöver det hann Minnesotas backveteran Ryan Suter ryka ihop med Calgarys forward Sam Bennett sedan denne hackat på Dumba.

Efter den stökiga första perioden lugnade lagen ned sig och fokuserade mer på själva spelet. Calgary tog hem bataljen med 2–1 efter att slagskämparna Giordano och Tkachuk svarat för målen. Rookien Jordan Greenway sköt Wilds tröstmål. I Calgarys mål stoppade tjecken David Rittich 34 av 35 skott.

Calgary Flames fortsätter att imponera den här säsongen. I och med kvällens vinst är man delad tvåa i hela NHL med 44 inspelade poäng på 33 matcher. Winnipeg Jets har också plockat 44 poäng medan Tampa Bay Lightning är klart bäst i ligan med sina 51 poäng.

Minnesota – Calgary 1–2 (0–1, 1–0, 0–1)
Minnesota: Jordan Greenway (5).
Calgary: Mark Giordano (5), Matthew Tkachuk (14).

Den här artikeln handlar om: