Sök
Dec 14, 2018; New York, NY, USA; Arizona Coyotes right wing defenseman Oliver Ekman-Larsson (23) reacts going into overtime against the New York Rangers at Madison Square Garden. Mandatory Credit: Catalina Fragoso-USA TODAY Sports …
Nyheter

Svenske stjärnbackens kanon bakom vändningen – bröt långa förlustsviten

Efter halva matchen såg New York Rangers ut att gå mot två säkra poäng. Då lade Arizona Coyotes in en till växel och hämtade upp 0–3 till 3–3 innan man kunde vinna med 4–3 i förlängningen. Bakom vändningen låg Arizonas svenske stjärnback Oliver Ekman-Larsson som stod för kvitteringen med tre minuter kvar av ordinarie matchtid.

Arizona Coyotes kom in till nattens match mot New York Rangers med nio raka förluster i ryggen och i långa perioder av matchen såg det ut att bli ett tionde nederlag på raken för ökenlaget.

När matchuret i Madison Square Garden hade passerat halva matchen ledde hemmalaget New York Rangers med 3–0, bland annat efter mål av lagets svenske stjärnforward Mika Zibanejad. Arizona-backen Jordan Oesterle fixade en 1–3-reducering innan den andra periodvilan och i slutperioden kunde Coyotes fullborda upphämtningen genom mål av Josh Archibald och lagets svenske stjärnback Oliver Ekman-Larsson.

SLÄKTEN VAR VÄRST

Ekman-Larssons mål kom med tre minuter kvar av den tredje perioden och var en riktig kanon till slagskott. 27-åringen fick pucken på vänsterkanten i den offensiva zonen innan han hamrade iväg ett nästintill otagbart slagskott, stolpe in, bakom Henrik Lundqvist i Rangers-målet. Målet var Ekman-Larssons tredje för säsongen.

I förlängningsspelet kunde sedan den tidigare Rangersspelaren Derek Stepan fullborda Coyotes vändning, då han överlistade Lundqvist med ett rappt handledsskott.
– Vi sade bara till varandra: ”Fortsätt jobba, fortsätt jobba. Chanserna kommer”. Det var precis vad som hände. Det är så klart skönt att lyckas vända matchen på det här sättet. Jag tror att det betyder mycket för det här laget, sade Ekman-Larsson till nhl.com efter matchen.

I och med segern kunde Coyotes bryta den nio matcher långa förlustsvit man hade samlat på sig inför nattens match.

New York Rangers – Arizona Coyotes 3–4 efter förlängning (2–0, 1–1, 0–2, 0–1)
New York: Pavel Butjnevitj (6), Kevin Hayes (8), Mika Zibanejad (10)
Arizona: Jordan Oesterle (2), Josh Archibald (3), Oliver Ekman-Larsson (3), Derek Stepan (7)

Den här artikeln handlar om: