Sök
Dec 14, 2018; Newark, NJ, USA; New Jersey Devils left wing Brett Seney (43) celebrates after scoring a goal against Vegas Golden Knights goaltender Marc-Andre Fleury (not pictured) during the third period at Prudential Center. Mandatory Credit: Ed Mu​lholland-USA TODAY Sports …
Vegas

Karlssons dubbel räckte inte – tappade tremålsledning: ”Vi slutade spela”

Trots att man hade ledningen både med 3–0 och 4–1 kunde inte Vegas besegra New Jersey. William Karlssons två mål räckte inte till mer än en 4–5-förlust mot Devils.

Vegas Golden Knights kom ut flygande i nattens drabbning med New Jersey Devils. Vegas, som hade vunnit fyra av de fem senaste matcherna inför nattens match, gick upp till en 3–0-ledning innan ens halva den första perioden var spelad.

Travis Zajac fick en en reducering för Devils i början av den andra perioden, men när William Karlsson, med sitt andra mål för matchen, kunde utöka Vegas ledning till 4–1 såg gästerna ut att ha allt under kontroll igen.

13 MÅL FÖR KARLSSON

Då rasade Golden Knights ihop som ett korthus, och när 60 minuter var spelade stod det 4–4 på Prudential Centers jumbotron. I förlängningsspelet kunde sedan Devils dra det längsta strået när Nico Hischier avgjorde med sitt första förlängningsmål i karriären.
– Vi slutade spela efter vårt tredje mål. Efter det var det Devils match. Det är vårt eget fel, vi lät dem ta över idag och det är inte hur vi bör göra, sade William Karlsson till nhl.com efter matchen.

Nattens två mål gör att Karlsson nu står noterad för 13 mål den här säsongen. Oscar Lindberg hade en passningspoäng på Alex Tuchs 1–0-mål medan Marcus Johansson noterades för två assistpoäng för Devils räkning, varav den andra ledde fram till Hischiers avgörande mål.

New Jersey Devils – Vegas Golden Knights 5–4 efter förlängning (0–3, 2–1, 2–0, 1–0)
New Jersey:
Travis Zajac (10), Miles Wood (3), Kyle Palmieri (17), Brett Seney (3), Nico Hischier (7) 
Vegas:
William Karlsson 2 (13), Alex Tuch (11), William Carrier (6)

Den här artikeln handlar om: