Sök
Dec 15, 2018; Sunrise, FL, USA; Florida Panthers center Aleksander Barkov (16) completes a hat trick as he scores the game winning goal past Toronto Maple Leafs goaltender Frederik Andersen (31) as defenseman Morgan Rielly (44) looks on in overtime ​BB&T Center. Mandatory Credit: Robert Mayer-USA TODAY Sports …
Toronto

Finske stjärnan sänkte Maple Leafs med karriärens första NHL-hattrick

Aleksander Barkov har vuxit ut till en stjärna i ligan sedan han draftades av Florida som andra spelare totalt i draften 2013. Han har dock fått vänta på att göra hattrick i världens bästa liga, men i nattens 4–3-seger över Maple Leafs fick finländaren sätta tre puckar bakom Frederik Andersen.

Aleksander Barkov inledde målskyttet i matchen när han prickade in 1–0-pucken i spel fem mot fyra med bara fyra sekunder kvar av den första perioden. Den finske lagkaptenen återgav sedan Florida ledningen efter att Maple Leafs hade hämtat upp ett 0–2-underläge innan han blev stor matchvinnare när han avgjorde förlängningsspelet. Barkov fintade ner Leafs-målvakten Frederik Andersen på rumpan innan han elegant lyfte in en backhand i nättaket.

LÄNGE SEDAN SENASTE HATTRICKET

Hattricket var Barkovs första i NHL-karriären. Faktum är att det var hans första hattrick på väldigt länge, överhuvudtaget.
– Jag kan fortfarande inte fatta att det var typ tio år sedan mitt senaste hattrick, jag hade nästan glömt bort hur det känns. Kanske kommer jag förstå lite senare vad som hände (i kvällens match), säger Barkov till nhl.com.

I och med segern lyckades Panthers bryta sin fyra matcher långa förlustsvit.

William Nylander spelade 17:24 för Leafs i matchen men fick skrinna av isen poänglös. 22-åringen står noterad för två assist på de fem matcher han har hunnit spela den här säsongen.

Florida Panthers – Toronto Maple Leafs 4–3 efter förlängning (1–0, 1–0, 1–3, 1–0)
Florida: Aleksander Barkov 3 (14), Jonathan Huberdeau (9)
Toronto: Mitch Marner 2 (8), John Tavares (20)

Den här artikeln handlar om: