Sök
Nathan MacKinnon och Gabriel Landeskog …
Nyheter

Landeskogs dubbel säkrade Avalanches seger i målfesten

Ingenting ser ut att kunna stoppa Colorados förstakedja med Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen för tillfället. I nattens 6–4-seger över Dallas noterades trion för totalt nio poäng, varav två av dessa kom genom mål av Gabriel Landeskog.

LÄS MER: SKOGLUND: Kan Landeskog bli andre svensk genom tiderna?

De visade prov på sin giftighet redan förra säsongen. Den här säsongen har dock Colorados förstakedja med Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen tagit sitt spel till en ny nivå, och i nattens 6–4-seger över Dallas låg kedjan bakom det mesta.

Gabriel Landeskog stod både för 1–0-målet samt det matchavgörande 5–4-målet med drygt tre minuter kvar att spela av den tredje perioden. Den svenske lagkaptenen står nu noterad för 40 poäng (21+19) på 33 matcher och går mot sin överlägset bästa poängnotering i NHL-karriären.

FYRA POÄNG FRÅN MACKINNON

Landeskogs lekkamrater MacKinnon och Rantanen hade även de roliga kvällar. MacKinnon stod för ett mål och tre assist, medan Rantanen sköt två mål och spelade fram till ytterligare ett. I och med sina poäng i nattens match förlängde Rantanen sin poängsvit till 14 matcher. 22-åringen leder alltjämt NHL:s poängliga med sina 56 poäng (15+41) på 33 matcher. MacKinnon å sin sida har producerat 52 poäng (21+31) på 33 matcher – en notering som ger honom en andraplats i NHL:s poängliga.

Dallas svenske forward Mathias Janmark noterades för en assistpoäng i nattens match.

Colorado Avalanche – Dallas Stars 6–4 (3–0, 1–2, 2–2)
Colorado: Gabriel Landeskog 2 (21), Mikko Rantanen 2 (15), Matt Calvert (5), Nathan MacKinnon (21)
Dallas: Tyler Seguin 2 (10), Esa Lindell (6), Jamie Benn (13)

 

Den här artikeln handlar om: