Sök
ST. LOUIS, MO – DECEMBER 05: Edmonton Oilers Oscar Klefbom skates with the puck during the overtime period of an NHL Eishockey Herren USA hockey game between the Edmonton Oilers and the St. Louis Blues on December 5, 2018, at the Enterprise Center in​ St. Louis, MO. (Photo by Tim Spyers/Icon Sportswire) NHL: DEC 05 Oilers at Blues PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon1812050078 …
Nyheter

Efter handskadan – lång frånvaro väntar för Edmontonsvensken

Edmontons svenske back Oscar Klefbom bröt lillfingret i Oilers 6–4-seger över Colorado tidigare i veckan. Nu tvingas Klefbom till sex till åtta veckors vila, enligt Sportsnets John Shannon.

Det var i matchen mot Colorado, natten till onsdag, som olyckan var framme för Edmonton Oilers svenske back Oscar Klefbom. Prognosen efter smällen var att svensken skulle bli ”veckor, inte dagar”.

Så blev också fallet.

FICK STORT FÖRTROENDE INNAN SKADAN

Under natten till söndag meddelade Oilers att Klefbom opererat lillfingret och att han kommer att bli borta på obestämd tid. Enligt Sportsnets initierade reporter John Shannon handlar det om sex till åtta veckors vila för svensken.

Innan skadan hade Klefbom fått en stark start på säsongen med 15 poäng (3+12) på 31 matcher. Svensken var även den spelare som fick störst förtroende i laget med sina drygt 25 och en halv minut per match i istid.

Den här artikeln handlar om: