Sök
Dec 15, 2018; Washington, DC, USA; Buffalo Sabres defenseman Rasmus Dahlin (26) Kates with the puck as Washington Capitals right wing Tom Wilson (43) looks on period at Capital One Arena. The Capitals won 4-3 in a shootout. Mandatory Credit: Geoff Bu​rke-USA TODAY Sports …
Washington

Rasmus Dahlins stora poängsuccé – blev femte yngst genom tiderna

Rasmus Dahlin växer in mer och mer i den stora NHL-kostymen. I natt stod 18-åringen för tre poäng (1+2) när hans Buffalo föll med 3–4 efter straffar borta mot Washington. I och med de tre poängen blev han den femte yngste spelaren genom tiderna att göra tre poäng i en och samma match.

Rasmus Dahlin hade ett finger med i spelet i samtliga Buffalos tre mål mot Washington Capitals i natt. Först noterades 18-åringen för en assistpoäng på Jack Eichels 1–0-mål i inledningen av den första perioden innan han spelade fram samme Eichel till 2–2-kvitteringen i den andra perioden.

Dahlin kunde sedan pricka in sitt tredje mål för säsongen i mitten av den andra perioden, när han kunde överlista Capitals-målvakten Pheonix Copley med ett handledsskott i spel fem mot fyra. I och med de tre poängen blev Dahlin den femte yngsta spelaren genom tiderna att göra tre poäng i samma match. Dahlin står nu noterad för 17 poäng (3+14) på 33 matcher den här säsongen.

OVETJKIN FÖRLÄNGDE SVITEN

Matchen, då? Den vann Washington efter att Aleksandr Ovetjkin utökat sin poängsvit till 14 matcher då han stod för 3–3-kvitteringen i den andra perioden. Ovetjkin avgjorde sedan matchen i den fjärde straffomgången när han lyckades skjuta extrapoängen till hemmalaget.

Nicklas Bäckström hade en passningspoäng på Ovetjkins 3–3-mål. 31-åringen har producerat 40 poäng (10+30) på 32 matcher den här säsongen.

Washington Capitals – Buffalo Sabres 4–3 efter straffar (2–1, 1–2, 0–0, 0–0, 1–0)
Washington: Brett Connolly (7), Jakub Vrana (10), Aleksandr Ovetjkin (29)
Buffalo: Jack Eichel 2 (12), Rasmus Dahlin (3)

Den här artikeln handlar om: