Sök
Nashville Predators center Ryan Johansen (92) celebrates the winning goal against the New Jersey Devils during the shootout between the New Jersey Devils and the Nashville Predators at Bridgestone Arena in Nashville Tennessee. (Mandatory Photo Credit​: Steve Roberts/CSM) …
Nyheter

Stjärnans straffavgörande höll perfekta sviten intakt

Nashville Predators kunde vinna en målsnål historia mot New Jersey Devils i natt. Slutresultatet skrevs till 2–1 efter straffläggning, och i och med segern bibehåller Nashville sin obesegrade svit mot lag i den östra konferensen.

Det var en kamp mellan två bra målvakter som utspelade sig i Bridgestone Arena i Nashville under natten till söndag. Juuse Saros i Predatorskassen räddade 33 skott medan hans kollega i Devilsmålet, Keith Kinkaid, stoppade 27 av 28 skott i matchen.

Efter att Frederick Gaudreau och Brian Boyle gjort varsitt mål i ordinarie matchtid gick matchen vidare till förlängning och sedermera straffar. Där kunde Nashvilles superstjärna Ryan Johansen avgöra matchen i den sjätte straffomgången när han kyligt fintade ner Kinkaid för att sedan lyfta upp pucken i plockkrysset.
– Jag har haft problem (med straffar) ett bra tag. Jag var rätt het tidigt i min karriär, sen har jag haft stora problem så nu gick jag bara tillbaka till grunderna. Det var riktigt skönt att få sätta en, säger Johansen till nhl.com.

TIO RAKA SEGRAR MOT ÖSTLAG

I och med segern tog Predators sin tionde seger av tio möjliga mot lag från den östra konferensen den här säsongen. I och med segern toppar Nashville nu den västra konferensen, en poäng före Winnipeg och Calgary.

Nashvilles Mathias Ekholm noterades för en assist i matchen. Samma facit hade New Jerseys svenske forwards Marcus Johansson och Jesper Bratt.

Nashville Predators – New Jersey Devils 2–1 efter straffar (1–0, 0–0, 0–1, 0–0, 1–0)
Nashville: Frederick Gaudreau (2)
New Jersey: Brian Boyle (9)

Den här artikeln handlar om: