Sök
170309 Tegera Arena exterišr i ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och BrynŠs den 9 mars 2017 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRN / kod DR / COP 173 …
Nyheter

Krisen slår mot Leksand – ger klubben ekonomisk smäll: ”Får skära ner i budgeten ytterligare”

Kris på isen och ett rejält tapp på läktaren. Leksand går miste om viktiga pengar efter den senaste tidens kräftgång.
– Det är bekymmersamt. Det är inte bara ishockeyn utan det är mycket omsättning i en stor idrottsförening och ett aktiebolag. Det har en väldig påverkan på ekonomin, säger Magnus Proos, tf vd, till Hockeypuls.

Leksand har som bekant nio raka förluster och har rasat i tabellen. I nuläget ser det ut som att laget får rikta in sig på att greja en topp åtta-plats, snarare än någonting annat. En finalplats är en utopi i nuläget.

I och med formsvackan har klubben också upplevt ett rejält tapp på läktarplats, som påverkar klubbens ekonomi i helt fel riktning. I fem av de sex senaste hemmamatcherna har de haft mindre än 4 000 åskådare.
– Vi hade räknat med minst tusen personer mer på läktarna i de här matcherna före jul. Det påverkar förstås läget, men det är främst de sportsliga resultaten som påverkar, säger Magnus Proos som är tillförordnad VD till Hockeypuls.

”KOMMER DEFINITIVT FÅ KONSEKVENSER”

Proos menar att de förlorat mellan en halv miljon och en miljon kronor på den uteblivna publiktillströmningen. Han säger i en ny intervju med Hockeypuls att de senaste matcherna kommer ha effekter på klubbens framtid.
– Det ser ju inte bra ut även om jag är mer orolig för uteblivna poäng än betalningar just nu. Men, de senaste matcherna kommer definitivt att få konsekvenser för framtiden. Vi får ju i så fall dra ner på något i budgeten, säger han om läget inför kommande säsong.

Det finns emellertid utrymme i budgeten för att värva spelare och om det skulle bli aktuellt: Att göra en förändring på tränarsidan. Tidigare idag värvade Leksand Lukas Enqvist från Timrå. 

Den här artikeln handlar om: